U Trebinje stiglo pojačanje: Jesenas bio kapiten u osvježenju sezone, sada potpisao za Leotar
Foto: FK Leotar

Potvrdio klub

U Trebinje stiglo pojačanje: Jesenas bio kapiten u osvježenju sezone, sada potpisao za Leotar · Zvanično

E. Ganibegović

Na proljeće FK Leotar očekuje borba za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa se klub iz Trebinja u skladu s tim pojačava i priprema za nove izazove.

Danas je Leotar potvrdio dolazak novog lica, a u pitanju je dosadašnji kapiten dobojske Sloge Aleksandar Milaković.

"Drago mi je što sam došao u klub sa velikom tradicijom. Sutra počinjem sa treninzima i radujem se prvim utakmicama. Dat ću sve od sebe da pomognem svom novom klubu da dođe do cilja, a to je opstanak u Premijer ligi.

Nakon razgovora s trenerom Maksimovićem i predsjednikom Mičetom, zaključio sam da su Trebinje i Leotar u ovom trenutku pravi izbor za mene", rekao je Milaković za stranicu kluba nakon potpisivanja ugovora.

Inače, ugovor su FK Leotar i Aleksandar Milaković potpisali do kraja tekuće sezone. 

Rajko Mičeta, predsjednik Upravnog odbora FK Leotar, također je vrlo zadovoljan novajlijom u klubu:

Oglasi

"Prije svega želim Aleksandru dobrodošlicu u Trebinje i Leotar. Veoma sam srećan što je danas ovde i biće nam važno pojačanje u drugom delu sezone.

Kada se pojavila opcija da ga angažujemo, reagovali smo blagovremeno i pregovori sa njim su bili vrlo iskreni, korektni i konkretni, na obostrano zadovoljstvo i vrlo brzo smo postigli dogovor."

U karijeri je Milaković igrao za Modriču, Tekstilac, Tuzla City i Zvijezdu Gradačac, te za austrijske klubove: Wilhelmsburg, Jenbach, Schrems i Leobendorf.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Milaković je u prvom dijelu sezone upisao 17 nastupa uz tri pogotka i dvije asistencije u dresu Sloge.

U Leotar dolazi u trenutku kada je ovaj tim deseti, prvi iznad zone ispadanja s 21 bodom koliko imaju Sloga i Tuzla City, dva više od Slobode, te četiri od Igmana.

Top Komentari

crnoicrveno
Jel ovaj sere ili potpisuje?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi