Mitrović u 9. minuti pogledao ka tribini, ono što je vidio bez riječi je ostavilo Srbe širom svijeta

Fantastičan potez navijača Al Hilala

Mitrović u 9. minuti pogledao ka tribini, ono što je vidio bez riječi je ostavilo Srbe širom svijeta

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Hilala slavili su večeras u gostima protiv Al Feihe sa 2:0 u utakmici 19. kola saudijske Premier lige, a u centru pažnje u devetoj minuti našao se Aleksandar Mitrović kojem su navijači Al Hilala priredili scene za pamćenje.

Mitrović je ljetos sve iznenadio odlukom da napusti Fulham i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji i to u dresu Al Hilala koji je za dolazak srbijanskog napadača izdvojio čak 53 miliona eura.

Mnogi su bili iznenađeni da Mitrović na vrhuncu karijere napusti Evropu jer ima tek 29 godina, ali ovaj napadač ne gubi vrijeme u Saudijskoj Arabiji gdje također igra na vrhunskom nivou.

Nevjerovatni Mitrović je na 25 utakmica za Al Hilal zabio čak 24 gola i pokazao se kao fantastično pojačanje, te je uspio da zasjeni čak i Neymara kojeg je ovaj klub također angažovao ljetos.

Koliko je Mitrović uspio da oduševi navijače Al Hilala i postane njihov omiljeni igrač vidjelo se najbolje tokom večerašnje utakmice protiv Al Feihe.

Oglasi

Naime, u devetoj minuti navijači Al Hilala raširili su ogromnu Mitrovićevu fotografiju, a u pozadini iste je i zastava Srbije.

Oni su na ovaj način čestitali svom napadaču jer je nedavno dobio nagradu za najboljeg fudbalera Srbije u 2023. godini, a njihov gest bez teksta je ostavio i javnost u Srbiji.

Malo ko je očekivao da bi se tako velika zastava Srbije i Mitrovićeva fotografija mogli vioriti u Saudijskoj Arabiji, no još jednom pokazalo se da fudbal zaista ruši sve granice.

Navijači Al Hilala su devetu minutu izabrali zbog toga što Mitrović nosi na dresu broj devet koji je njegov zaštitni znak, te je i to pokazatelj da su zaista mislili na sve.

Srbijanski napadač im se na kraju odužio na pravi način jer je u samom finišu zabio gol iz penala za konačniih 2:0. Prije njega pogodak za vodstvo Al Hilala postigao je Al Bulayhi.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Vidio zastavu Kosova!
1 0
user1670945171
Kad ce ovi Srbi skontat da ih mi Muslimani ne mrzimo,naravno one koji ne cine zlo drugima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi