Aleksandar Mitrović sramotnom glumom digao prašinu - Protivnici su jedva dočekali

Nevjerovatna scena

Aleksandar Mitrović sramotnom glumom digao prašinu - Protivnici su jedva dočekali

Midhat Šljivak

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (29) igra odlično u Saudijskoj Arabiji. Ove sezone je već zabio 24 gola u 25 utakmica, a 16 ih je postigao u prvenstvu. Ipak, usprkos napadačkim kvalitetama Srbin zna dobro pretjerati i odglumiti udarac protivnika.

Aleksandar Mitrović postigao je gol s penala u visokoj pobjedi Al-Hilala nad Abhom od 7:0. Došao je tako do 16. gola u prvenstvu kojim se izjednačio s Cristianom Ronaldom na vrhu liste strijelaca, a ukupno mu je ovo 24 pogodak u 25 nastupa za saudijski klub.

Međutim, u ovom meču Mitrović je imao i nepotrebnu reakciju kojom je želio iznuditi crveni karton za protivničkog fudbalera. Iračanin Suad Natiq je bio meta.

Srpski napadač je imao duel s ovim defanzivcem protivničkog tima, napravio je prekršaj u napadu i počeo se buniti kako Natiq bespotrebno leži zbog običnog duela.

Prigovorio je Mitrović protivniku, defanzivac Abhe je potom ustao kako bi se obračunao s njim, a zatim je uslijedila gluma za pamćenje. Bacio se Mitrović kao da ga je automobil udario.

Oglasi

Sudija nije nasjeo na ovaj potez, ali je ipak odlučio podijeliti opomene. Po žuti karton dobili su i Natiq i Mitrović. Sasvim zasluženo.

Pogledajte ovo zaista nestvarno bacanje Aleksandra Mitrovića. Dovoljan je to dokaz na navijače rivalskog Al Nassra da još jednom pokažu da Al-Hilal nije baš pošten tim.

Al Nassr tvrdi da Al-Hilal ima protekciju sudija

Al-Hilal je uvjerljivo vodeći tim prvenstva Saudijske Arabije i jure prema novoj tituli prvaka.

Ipak, po mišljenju glavnog rivala Al Nassra, ali i drugih timova, Al-Hilal ima izuzetnu protekciju sudija koje često donose odluke u njihovu korist.

Al Nassr se buni kako Al-Hilal konstantno dobija penale, prekršaje u opasnoj zoni, kako im je dopušteno da udaraju koliko žele i da rade mnoge druge stvari na terenu.

Često fanovi ovog tima na društvenim mrežama postavljaju zanimljive inserte s utakmica Al-Hilala i konstantno ukazuju na 'krađe' koje se dešavaju u korist protivnika.

Al-Hilal je najslavniji tim Saudijske Arabije s 18 osvojenih titula prvaka, Al-Ittihad i Al Nassr su osvojili po devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi