Mitrović se po prvi put oglasio nakon gluposti koju će  pamtiti cijeli život

Svjestan je šta je napravio, te ga očekuje žestoka kazna

Mitrović se po prvi put oglasio nakon gluposti koju će pamtiti cijeli život

S. Mlaćo
Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović očekuje žestoku kaznu Engleskog nogometnog saveza nakon velike gluposti koju je napravio.

Naime, Mitrović je u duelu svog Fulhama protiv Manchester Uniteda dobio direktan crveni karton jer je napao verbalno glavnog sudiju, a zatim ga i odgurnuo.

Šokirao je tako mnoge, a odmah su se pojavile priče da će to biti kazna za pamćenje.

Sve je počelo kada je sudija Chris Kavanagh gledao VAR snimak nakon što je Willian rukom odbranio gol Fulhama kod rezultata 1:1, a sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku i Brazilcu je dao crveni karton.

To je izazvalo bijes kod Mitrovića koji očito nije bio saglasan s takvom odlukom, te je Kavanaghu to jasno htio dati do znanja.

Oglasi

Mitrović je prvo verbalno nasrnuo na glavnog sudiju koji je pokušao da ga ignoriše, ali je sve eskalirao kada ga je Srbijanac odgurnuo zbog čega je i on zasluženo dobio direktan crveni karton.

Kada je stigao na okupljanje reprezentacije Srbije, jasno je bilo da će dobiti i pitanje na navedenu temu.

To je proces koji je u toku. Ne bih da pogoršam situaciju. Bio sam fokusiran na ove dvije utakmice reprezentacije. Vraćam se sutra (tj. danas) u London. Šta je tu je, ne mogu da vratim vrijeme. Desilo se šta se desilo“, rekao je Mitrović za srbijanske medije nakon sinoćnje pobjede nad Crnogom Gorom 2:0.

Kazao je da je sretan zbog akcija reprezentacije, posebno zbog toga što je to bilo prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Engleski mediji već danima špekulišu o tome kakvu kaznu će dobiti Mitrović i već sada je jasno da će ona biti zaista rigorozna.

Mitrović će čini se poslužiti kao primjer da niko od igrača fizički ne smije tako da nasrne na glavnog sudiju i da se takvo ponašanje neće tolerisati. Napadač Fulhama će uskoro saznati kaznu koja će itekako uzdrmati fudbalski svijet.

Engleski Telegraph objavio je da se traži kazna od deset mečeva suspenzije za Mitrovića, ali da navodno FA razmišlja još rigoroznije da kazni reprezentativca Srbije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Mitrović bi mogao dobiti suspenziju na čak četiri mjeseca zbog čega bi za njega ova sezona bila završena. Povratak za nastup u takmičenjima u Engleskoj bi imao tek kada starta nova sezona.

Mnogi su Mitrovića uporedili s Ericom Cantonom koji je prije skoro 30 godina fizički nasrnuo na jednog navijača zbog čega je suspendovan na čak devet mjeseci dok je nosio dres Manchester Uniteda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi