Pravi balkanski mentalitet: Mitrović je Fulhamu napravio šta je naumio, a sve da bi se prodao

Po svau cijenu želi da ide

Pravi balkanski mentalitet: Mitrović je Fulhamu napravio šta je naumio, a sve da bi se prodao

Samir Mlaćo

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović čini sve da što prije napusti Fulham i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović čini sve da što prije napusti Fulham i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Naime, Mitrović ima ponudu Al Hilala, ali engleski tim je to dva puta odbijao.

Mitrović želi da ide u Al Hilal gdje će zaraditi ogroman novac, spremio je i osvetu za Fulham koju je već otkrio svojoj porodici i prijateljima.

Najavio je da neće trenirati, ni ispunjavati ostale obaveze, a sada je to i ispunio.

Potvrdio je to trener Fulhama Marco Silva.

Oglasi

"Mitrović neće igrati narednu utakmicu, on ne trenira sa ekipom. Ponekad igrači donose individualne odluke koje smatraju da su najbolje za njih", rekao je Silva.

Zanimljivo da i on ima ponudu Saudijaca.

"Istina je, zvao me Al Ahli. Da li ću prihvatiti? Ne mogu da potvrdim. Pokazao sam vjernost ovom klub", kazao je iskusni stručnjak.

Al Hilal je slao čak dvije ponude za Mitrovića u prethodnom periodu, ali Fulham je oba puta to odbio. Londonski klub ne želi da proda Mitrovića i poručili su da može ići samo ako Al Hilal plati oko 60 miliona eura što je teško očekivati da će se desiti.

Mitrović vjeruje da na ovaj način može pokazati čelnicima Fulhama da nije pametno što odbijaju da ga prodaju jer njegovim zadržavanjem očito neće ništa postići osim toga što će se srbijanski napadač vjerovatno inatiti do maksimuma.

Oglasi

Bit će zanimljivo vidjeti kako će čelnici Fulhama postupiti ukoliko Mitrović zaista odbije igrati utakmice i da li će to biti ključna stvar da pristanu na kraju da ga prodaju Al Hilalu.

Prvi čovjek Fulhama Tony Khan nije baš ljubitelj novca koji stiže iz Saudijske Arabije i to je javno rekao.

"To je zaista nevjerovatno. Smatram da ako imaš dovoljno novca, možeš se izvući da uradiš bilo šta, pa čak i s ubistvom", rekao je Khan aludirajući na ubistvo novinara Jamala Khashoggija 2018. godine u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Khan je zatim još dodao da želi zadržati Mitrovića u svom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pokušavaju dovesti sve najbolje igrače svijeta. Ipak, mi smo izričiti i posvećeni tome da zadržimo svoje najbolje igrače", poručio je Khan.

Srpski napadač je stigao u Fulham u februaru 2018. godine. Odigrao je 205 utakmica i postigao je 111 golova.

Top Komentari

user1676286668
Pametan momak ovako samo sebi možeš napravit problem a ne klubu....glupi srbin
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti