Nestvarno je ono što u Litvaniji radi Aleksandar Mitrović

Hat-trick u prvom dijelu

Nestvarno je ono što u Litvaniji radi Aleksandar Mitrović

Midhat Šljivak

Srbija u Kaunasu vodi s 3:0 protiv selekcije Litvanije, a sva tri pogotka je postigao sjajni Aleksandar Mitrović.

Nezaustavljivi Aleksandar Mitrović večeras je noćna mora za selekciju Litvanije. Postigao je hat-trick u prvom poluvremenu.

Do vodstva tim Dragana Stojkovića stiže u 21. minuti. Filip Mladenović je ubacio loptu s lijeve strane, a Mitrogol je pogodio za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1700949602621378863[/twitter]

Deset minuta kasnije ponovo je isti tandem na djelu. Mladenović asistira s lijeve strane, a Mitrović je na pravom mjestu za 2:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1700952278771917064[/twitter]

Oglasi

Tačku na ovaj meč Mitrović stavlja u 43. minuti. Pogodio je za 3:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1700954999180718105[/twitter]

Treba svakako napomenuti da je selektor Stojković u odnosu na meč s Mađarskom kojeg je Srbija izgubila s 2:1 napravio pet promjena u timu. Izveo je ove igrače:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

V.Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović. S. Milinković-Savić, Tadić, Mitrović.

Orlovi bi s tri boda napravili veoma bitan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvu, a do kraja kvalifikacija će voditi borbu s Mađarima, ali i Crnom Gorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi