Bahati Saudijac od večeras je vlasnik najbizarnijeg crvenog kartona u historiji

Ali Al Bulayhi isključen zbog ruganja navijačima

Bahati Saudijac od večeras je vlasnik najbizarnijeg crvenog kartona u historiji

Midhat Šljivak

Al-Hilal je u velikom derbiju prvenstva Saudijske Arabije pobijedio Al Nassr s 3:0, a u ovom meču viđen je jedan od najluđih crvenih kartona u historiji fudbala. Dobio ga je defanzivac Al-Hilala Ali Al Bulayhi i to zbog ismijavanja protivnikih navijača.

Ali Al Bulayhi od večeras je vlasnik jednog od najbizarnijih crvenih kartona u fudbalskoj historiji. Njega je kolumbijski sudija Wilmar Roldan, koji je sudio ovaj derbi, isključio zbog ismijavanja navijača.

Kako je njegov tim u tim trenucima potpuno razbio velikog rivala (3:0), Al Bulayhi je odlučio provocirati navijače Al Nassra. Ušao je u gol i kroz mrežu ih je 'tražio' na tribinama, aludirajući da nisu došli na utakmicu.

To je sudija Roldan vidio. Prišao je defanzivcu Al-Hilala i pokazao mu je direktan crveni karton, te ga je od terena odvojio barem dvije utakmice.

Oglasi

Pogledajte ovaj zaista bizaran crveni karton kojeg je dobio bahati saudijski defanzivac.

Ali Al Bulayhi se unosio u lice Messiju i Ronaldu

Koliko je umišljen 34-godišnji Saudijac jasno pokazuju situacije s terena u posljednjih godinu dana jer se čovjek hladnokrvno unosio u lice Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu.

On je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u meču Saudijske Arabije i Argentine odlučio reći nekoliko riječi u lice Lionela Messija, a večeras je dočekao da isto napravi i Cristianu Ronaldu.

Portugalac ga je brutalno ignorisao. Poručio mu je jasno da ga ne čuje, pa je Al Bulayhi otišao svojim putem.

[twitter]https://twitter.com/FightInFootball/status/1730679078477599122[/twitter]

Ipak, da je veliki provokator pokazao je scenom iz nadoknade. Đavo mu nije dao mira, pa će zbog toga pauzirati minimalno dvije utakmice Al-Hilala.

Njegov tim se s ova tri boda učvrstio na vrhu tabele s 41 osvojenim bodom, a Al Nassr ima sedam bodova manje (34).

Top Komentari

gojazni_shljivack
Gojazni Shljivack je vlasnik jos jednog plagijata s reddit.сом r/ soccer
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi