Mitrović pokazao svima novu taktiku za izvođenje penala, pa 15 minuta kasnije uslijedilo ono najgore

Igrao fantastično, a onda se povrijedio

Mitrović pokazao svima novu taktiku za izvođenje penala, pa 15 minuta kasnije uslijedilo ono najgore

Endin Čaušević

Al Hilal je sinoć u fantastičnom meču kao gost pobijedio Al Shabab sa 4:3, a ponovo je blistao Aleksandar Mitrović. Srbijanski napadač demonstrirao je novu taktiku prilikom izvođenja penala, no krajem prvog poluvremena desilo mu se ono čemu se najmanje nadao.

Al Shabab je odlično otvorio utakmicu protiv Al Hilala i uspio je da već u trećoj minuti povede sa 1:0 kada je Al Juwayr pogodio mrežu gostinu. No, Al Hilal je uspio do kraja prvog dijela da dođe do preokreta na krilima igrača iz Srbije.

U centru pažnje našao se prvo Aleksandar Mitrović koji je u razmaku od svega sedam minuta zabio dva gola za preokret Al Hilala i pokazao da igra u životnoj formi otkako je ljetos stigao u Saudijsku Arabiju.

Gosti su se u meč vratili u 20. minuti kada su izborili penal. Loptu je uzeo Aleksandar Mitrović koji je imao donedavno zanimljivu taktiku prilikom izvođenja penala, ali je istu sada promijenio nakon što prethodni put nije dao gol.

Mitrovića promašeni penal nije pokolebao i sinoć je izveo najstrožiji kaznu i pokazao da je od taktike koju je imao odustao.

Oglasi

Više nije "šetao" do lopte i sada je uzeo normalan zalet, te je pogodio sigurno mrežu Al Shababa za povratak Al Hilala u meč.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 1:2 za goste. Na scenu je ponovo stupio Mitrović koji je dao jedan od najlakših golova u karijeri jer je sa svega pola metra loptu poslao u praznu mrežu.

Međutim, nakon što je postigao dva pogotka u 34. minuti desilo se ono čemu se najmanje nadao. Prilikom jedne akcije Mitrović je imao loptu, ali je odjednom stao i pao na zemlju i bilo je jasno da nešto nije kako treba.

Oglasi

Mitrović se srušio na teren i pokazao da je povrijeđen što su sigurno bile užasne vijesti za trenera Al Hilala, ali i selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića.

Srbijanski reprezentativac je povrijedio zadnju ložu prilikom ove akcije i odmah je odlučio da stane kada je osjetio bol. Ljekarskom timu je rekao šta se desilo, te nije bio u mogućnosti da nastavi meč i napustio je teren.

Do kraja prvog poluvremena Al Hilal je zabo i treći pogodak, a ovaj put na scenu je stupio Sergej Milinković-Savić koji je zabio pogodak za 3:1 nakon što ga je uposlio Ruben Neves.

U nastavku meča vidjeli smo još tri gola. Prvo je Al Dawsari donio Al Hilalu prednost od 4:1, dok su domaći goovima Al Sibyanija i Saissa uspjeli da ublaže poraz, te je na kraju na semaforu bili 3:4 za gostujući tim.

Što se tiče Mitrovića on je na 35 utakmica u svim takmičenima za Al Hilal zabio čak 33 gola i čini se da je trenutno daleko najbolji igrač u Saudijskoj Arabiji i pored žestoke konkurencije. On će danas odraditi ljekarske preglede nakon čega će biti poznato koliko će odusustvovati s terena.

Top Komentari

Tutumaca
Ma djesi da te ciko vidi
0 0
linnamaync
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim-----> use.my/hralfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi