Turci tvrde: Edin Džeko je spreman za promjenu kluba i najveću zaradu za kraj karijere!
Edin Džeko ima ponudu kakva se ne može odbiti (AP Photo/Armin Durgut)

Odlazi na kraju sezone?

Turci tvrde: Edin Džeko je spreman za promjenu kluba i najveću zaradu za kraj karijere!

M. Šljivak

Edin Džeko navodno je spreman napustiti Fenerbahče nakon samo jedne sezone. Ponuda Al-Hilala iz Saudijske Arabije jednostavno se ne može odbiti.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko mogao bi napustiti turski Fenerbahče nakon samo jedne sezone. Brojni turski mediji tvrde kako je 38-godišnji napadač spreman prihvatiti ogromnu ponudu koja mu je stigla iz Saudijske Arabije.

Al-Hilal spreman je legendi bh. fudbala ponuditi nevjerovatnu cifru. Na stolu je 11 miliona eura neto za sezonu što je iznos kojeg nikada u karijeri Džeko nije imao, iako je nastupao za poznate evropske klubove.

"Džeko je spreman prihvatiti ponudu Al-Hilala i potom se penzionisati 2025. godine", navode brojni turski mediji.

Edin igra zaista fenomenalnu sezonu u dresu Fenera. U Super ligi, gdje je prvi strijelac, postigao je 18 pogodaka i upisao je pet asistencija. Ukupno je u 37 utakmica u svim takmičenjima zabio 22 gola uz devet dodavanja.

Oglasi

Džeko je, podsjetimo, prije dolaska u Fenerbahče imao ponudu iz Saudijske Arabije. Međutim, odlučio ju je odbiti zbog porodice jer je smatrao da se supruga Amra i djeca ne bi navikli na život u Rijadu.

Ipak, situacija je sada očigledno mnogo drugačija. 11 miliona eura neto za jednu sezonu rijetko bi ko mogao odbiti. Ponuda je na stolu i vrhunska zarada za miran odlazak u penziju.

Aleksandar Mitrović je 'devetka' Al-Hilala

Al-Hilal najveći je klub Saudijske Arabije, a ove sezone je ponovo izuzetno dominantan i juriša prema tituli prvaka.

Nekoliko je poznatih lica u ovom klubu. Naravno, najveća zvijezda je Brazilac Neymar koji je odigrao svega pet utakmica, a tu su još Kalidou Koulibaly, Ruben Neves, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Yassine Bounou, Malcolm, Hakim Ziyech...

Oglasi

Prvo ime ekipe je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. On je trenutno drugi strijelac lige iza Cristiana Ronalda i vođa je napada svog kluba. Postigao je ukupno 31 pogodak na 34 utakmice u svim takmičenjima.

Džeko bi mu od naredne sezone mogao biti konkurencija. Isti su profil napadača i vjerovatno bismo ih veoma rijetko gledali skupa na terenu.

Dovoljno utakmica za obojicu itekako bi bilo. Brojna su takmičenja u kojima će Al-Hilal nastupati naredne sezone, a cilj je svakako osvajanje novog trofeja prvaka Azije, kao i nova titula u prvenstvu.

Al-Hilal će ove sezone proslaviti svoj 19. naslov prvaka Saudijske Arabije, 10 puta su osvajali Kup Kralja, 13 puta Kup Princa, četiri puta su bili prvaci Azije, a tu sU još mnogi drugi trofeji.

S Džekom bi sigurno put ka njima bio još lakši. Stari lisac ima nos za gol što pokazuje svojim nastupima za Fenerbahče. Često je nezaustavljiv po mnogo mlađe i niko ne bi rekao da je u 39. godini života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi