Objava iz Srbije za potpuni haos u Arabiji: "Al' muzete braću Arape..."
Srpski duo stekao je veliku popularnost u Saudijoj Arabiji (Foto: FS Srbije)

Nevjerovatno

Objava iz Srbije za potpuni haos u Arabiji: "Al' muzete braću Arape..."

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije slavila je kao gost u Larnaci nad selekcijom Kipra (1:0), a jedini pogodak postigao je Sergej Milinković-Savić. Fotografija koja je potom nastala s Aleksandrom Mitrovićem izazvao je popriličan haos među navijačima, ali u Saudijskoj Arabiji.

Srbija u svojim redovima ima dvojicu fudbalera koji fudbalski hljeb zarađuju u Saudijskoj Arabiji. To su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić koji su članovi najboljeg tima ove zemlje Al-Hilala.

Ovaj duo je u nekoliko mjeseci stekao veliku popularnost među navijačima Al-Hilala. Dokaz tome je objava Fudbalskog saveza Srbije nakon utakmice s Kiprom zbog koje su fanovi sudijskog kluba doslovno poludjeli.

Na fotografiji Mitrović grli saigrača iz kluba i reprezentacije koji je postigao jedini pogodak na meču s Kiprom. To je izazvalo ekstazu navijača Al-Hilala.

Komentari ispod objave pokazuju svu zaluđenost Saudijaca. Srpski fudbaleri su za njih nešto posebno i definitivno je čovjek koji je zadužen za društvene mreže u Fudbalskom savezu Srbije napravio vrhunski posao.

Oglasi

"Ala 'muzete' interakcije braće Arapa", komentar je jednog od rijetkih navijača Srbije u komentarima ove objave.

Međutim, navijači Orlova su o reprezentaciji Srbije svoje rekli na nekoliko prethodnih objava. Velika većina ih je potpuno razočarana nastupima nacionalnog tima.

Dosta je onih koji pred Euro traže smjenu Dragana Stojkovića s mjesta selektora. Ipak, to se gotovo sigurno neće desiti samo zbog želje navijača i Srbija će s njim napasti drobar rezultat na EP.

Mitrović i SMS igraju fenomenalnu sezonu u Saudijskoj Arabiji

Srpski duo dominantan je u svojoj prvoj sezoni u Saudijskoj Arabiji. Al-Hilal juri ka osvajanju titule, a Mitrović i SMS su glavna pokretačka snaga.

Oglasi

Definitivno su odlučili na terenu zaraditi silne milione koje im Arapi uplaćuju na račun svakog mjeseca, a statistika govori sama za sebe.

Aleksandar Mitrović trenutno je drugi strijelac lige. Postigao je 20 pogodaka i upisao je šest asistencija. Ispred njega je samo Cristiano Ronaldo s 23 pogotka.

Ukupno je u svim takmičenjima 'devetka' Al-Hilala i Orlova na učinku od 31 pogotka i osam asistencija u 35 odigranih utakmica.

Milinković-Savić s druge strane kao veznjak također ima vrhunske statistike. 10 golova i 10 asistencija upisao je u 30 odigranih utakmica.

Prvenstvo Saudijske Arabije je to gdje SMS dominira. 21 odigrani meč donio mu je učinak od devet golova i osam asistencija.

Kada se pogledaju ovakve statistike definitivno nije nikakvo čudo što su Saudijci ludi za igračima svog tima, ali mora se istaći da je i FS Srbije napravio odličnu reklamu za svoju reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi