Mitrovića ne spašava ni 'savršena sezona' u Arabiji - Al-Hilal spaja 'nespojivi' duo u napadu

Džeko i Icardi želje saudijskog kluba

Mitrovića ne spašava ni 'savršena sezona' u Arabiji - Al-Hilal spaja 'nespojivi' duo u napadu

M. Šljivak

Aleksandar Mitrović nemilosrdno trese mreže u dresu saudijskog Al-Hilala, no pod upitnikom je hoće li srpski napadač i naredne sezone nositi dres ovog tima jer rukovodstvo kluba u svojim redovima želi vidjeti dvije velike zvijezde turske Super lige Edina Džeku i Maura Icardija.

Napadač iz Srbije Aleksandar Mitrović stigao je u Al-Hilal u ljeto prošle godine. Dobio je zaista vrhunski ugovor kakav nigdje drugo ne bi mogao dobiti, a on se klubu iz Saudijske Arabije odužio golovima i drugi je strijelac lige.

Ipak, očigledno da je budućnost srpskog napadača u Al-Hilalu pod upitnikom. Dokaz tome je činjenica da najveći saudijski klub u svojim redovima želi vidjeti dvije zvijezde iz turske Super lige Edina Džeka i Maura Icardija.

Prethodnih dana turski mediji donijeli su informaciju kako ovaj klub iskusnom bh. napadaču nudi 11 miliona eura za sezonu i da je navodno Edin Džeko zainteresovan za dolazak u Saudijsku Arabiju.

Fotomac danas donosi informaciju kako je isti tim zainteresovan i za napadača Galatasaraya Maura Icardija. "Mauro Icardi je meta Al-Hilala. Klub ga želi privući ogromnom ponudom ovog ljeta", navodi Fotomac.

Oglasi

Nije poznato da li će saudijski velikan krenuti po oba fudbalera ili će odabrati jednog za narednu sezonu. Poznato je da su Icardi i Džeko u jako lošim odnosima zbog svih dešavanja u derbiju Fenera i Galate, bilo je međusobnih nesporazuma i sigurno bi situacija bila 'zagrijana'.

Zbog interesa za ovaj duo postavlja se pravo pitanje šta namjeravaju napraviti s Aleksandrom Mitrovićem. Srpski napadač igra zaista odlično i bilo bi poprilično čudno da ga Al-Hilal želi promijeniti nakon samo jedne sezone.

Ipak, sa klubovima iz Saudijske Arabije nikad se ne zna. Također, i fudbaleri su poprilično razmaženi i mnogo je onih koji se ne mogu snaći u ovoj državi.

Mitrović vodi veliku bitku s Ronaldom

Srpski napadač predvodi Al-Hilal u ovoj sezoni. Titula je sve bliže, a Aleksandar Mitrović je drugi strijelac lige.

Oglasi

29-godišnji napadač u dosadašnjem dijelu sezone je postigao 20 golova. Ispred je Cristiano Ronaldo s 23 i do kraja sezone vodit će se velika bitka za prvog strijelca lige.

Treba napomenuti da je Mitrović učinku od 20 golova dodao i šest asistencija, a sve je to uspio napraviti u 21 odigranom susretu u prvenstvu Saudijske Arabije.

Ukupno je ove sezone ovaj fudbaler odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima. Učinak je zaista sjajan i ima 31 postignuti gol i čak osam asistencija.

Ipak, očigledno da u Saudijskoj Arabiji ni vrhunski učinak ne daje sigurnost u ugovoru, ali definitivno da Mitrović ne bi imao ništa protiv da ode odlukom kluba, jer bi dobro naplatio takav odlazak.

Top Komentari

Zax
Ma ljudi se brukaju sa tekstovima svaki dan ovo je strasno citati
0 0
Nikolicanikolica13
Hahaha da li je realno da je ovo napisano ,pa jer ti mislis da Ikardi I djeko imaju vece sanse i bolji su igraci od Mitrovica? Aaaau kakva sramna vijest,cuj doce oni i uzeti mu mjesto a ovaj ko lud daje golove hahahah…kakav pacijent admin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi