Džeko nije jedini: I Srbija ima ultra podcijenjenog igrača, da je Englez vrijedio bi 100 miliona

Legenda je

Džeko nije jedini: I Srbija ima ultra podcijenjenog igrača, da je Englez vrijedio bi 100 miliona

Eldar Ganibegović

"Bosanski dijamant, Edin Džeko, da je Englez i da se zove Edi Jackson, vrijedio bi tri puta više". Tako je popularni hrvatski YouTuber Ivan Rado (Malajski Tapir) opisao Edina Džeku. Isto se može reći i za legendarnog srpskog fudbalera.

Edin Džeko je postigao toliko toga u karijeri. Od titula s Wolfsburgom i Manchester Cityjem, ispisivanja historije u Romi, kasnije trofeja i finala Lige prvaka s Interom... A šta je uradio u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, suvišno je više i pisati.

Dojam je da je Edin Džeko u svjetskim okvirima, a donekle i kod nas, podcijenjen napadač. Najbolje ga je vjerovatno opisao hrvatski YouTuber Ivan Rado, poznatiji kao Malajski Tapir.

"Bosanski dijamant, Edin Džeko, da je Englez i da se zove Edi Jackson, vrijedio bi tri puta više. Džeko je jedan od najpodcjenjenijih igrača 21. stoljeća. U polufinalu Lige prvaka zabio je svoj 400. gol u karijeri. Ima više golova od Torresa, Higuaina, Falcaa, Berbatova, Forlana, a o njima se uvijek priča kao o legendama", poručio je Ivan Rado, dodavši:

"Bio je najbolji strijelac Serije A, Bundeslige, i iza sebe ima hrpetinu trofeja. Mislite li vi da bi ga ljudi van sa Balkana nažalost više cijenili da nije rođen ovdje".

Isto se može reći i za legendarnog srpskog napadača. Jasno, mislimo na Aleksandra Mitrovića koji je apsolutna fudbalska legenda preko Drine.

Oglasi

Brojke ne lažu. Aleksandar Mitrović je na 550 odigranih utakmica u karijeri imao čak 342 kontribucije za gol. Postigao je 283 gola i dodao 59 asistencija.

Dva puta je osvajao Championship, bio prvak Srbije i Belgije, te osvajao Superkup u Belgiji. Šta tek reći o individualnim uspjesima?

Bio je dva puta najbolji strijelac Lige nacija, dva puta najbolji strijelac jakog Championshipa, najbolji strijelac belgijske lige, igrač sezone u Championshipu, te je tri puta proglašen igračem godine u Srbiji.

Tek mu je 29 godina, a igrač rođen u Smederevu je pojam za sve ostale strijelce u reprezentaciji Srbije. Na 89 nastupa postigao je 57 golova i najbolji je strijelac u historiji. Daleko iza njega je Dušan Tadić s 22 gola.

Posebno se izdvaja pogodak koji je postigao u Portugalu koji je Srbiju direktno odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, a ovog ljeta ćemo ga po prvi put imati priliku gledati na Evropskom prvenstvu.

Da je Englez...

Top Komentari

user1714332979
Kakve ste vi kljusine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi