Panika u Srbiji - Mitrović teže povrijeđen, propušta i Evropsko prvenstvo?!

Stižu vijesti iz Saudijske Arabije

Panika u Srbiji - Mitrović teže povrijeđen, propušta i Evropsko prvenstvo?!

Esmer Oštraković

Jako loše vijesti za sve navijače reprezentacije Srbije, ali i za selektora ove reprezentacije stigle su iz Saudijske Arabije, a tiču se Aleksandra Mitrovića.

Naime, Mitrović bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj, a razlog je povreda koju je doživio na posljednjoj utakmici svog kluba.

Njegov tim ostvario je pobjedu protiv Al Shababa, a Mitrovića su morali nakon utakmice izvesti jer nije mogao sam da napusti teren tvrde novinari iz Saudijske Arabije.

Novinari iz ove zemlje tvrde da postoji velika šansa da će Mitrović biti podvrgnut operaciji, a oporavak bi u tom slučaju trajao najmanje četiri mjeseca. To bi značilo da bi Srbija bez njega putovala na Evropsko prvenstvo.

"Ukoliko bude imao sreće i oštećenje ne bude tako veliko oporavak bi mogoa trajati najviše mjesec dana. Ali, ako se bude radilo o drugom stepenu povrede i djelomičnom oštećenju onda ga nema oko dva mjeseca.

Oglasi

Najgori scenarij je taj da bude van terena od tri do četiri mjeseca. Naravno ako bude morao "pod nož". Sigurno da je ovo velili problem za njegov klub, ali potencijalno i za reprezentaciju", pišu saudijski mediji.

Podsjetimo, Mitrović je igrao sjajno na ovoj utakmici i postigao je dva jako lijepa gola u svega sedam minuta za preokret svoje ekipe i tako je još jednom pokazao da jeu sjajnoj formi.

Kada je riječ o samoj utakmici, nakon što je Mitrović izašao iz igre Al Hilal je postigao i treći gol, a ovaj put strijelac je bio Sergej Milinković-Savić.

U nastavku meča vidjeli smo još tri gola. Prvo je Al Dawsari donio Al Hilalu prednost od 4:1, dok su domaći goovima Al Sibyanija i Saissa uspjeli da ublaže poraz, te je na kraju na semaforu bili 3:4 za gostujući tim.

Izostanak Mitrovića sigurno bi bio veliki hendikeb za Srbiju jer igra sjajno ove sezone.

Oglasi

On je na 35 utakmica u svim takmičenjima za Al Hilal postigao čak 33 gola i realno je najbolji igrač u Saudijskoj Arabiji. Barem po onome što su do sada prikazali svi igrači.

Svoju karijeru Mitrović je počeo u omladinskom pogonu Partizana, a zatim je bio na posudbi u Teleoptiku iz kojeg se vratio u matični klub i zaigrao za prvi tim.

Nakon toga otišao je u Anderlecht 2013. godine za 5 miliona eura, a iz Belgije je dvije godine kasnije otišao u Newcastle za 18.5 miliona eura.

Slijei posudba u Fulham, a zatim i stalni prelazak u ovaj klub koji ga je platio 24.7 miliona eura, a pet godian kasnije su masno zaradili an njemu.

Naime prošle goine Fulham ga je prodao upravo u Al Hilal i to za skoro 53 miliona eura.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Nasikirao se sandzo vojo odmah!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi