Al Hilal se oglasio o povredi Mitrovića - Poznato koliko pauzira i da li propušta Evropsko prvenstvo
FOTO: EPA

Nakon povrede koju je doživio na utakmici

Al Hilal se oglasio o povredi Mitrovića - Poznato koliko pauzira i da li propušta Evropsko prvenstvo

Esmer Oštraković

Prije dva dana jako loše vijesti stigle su za sve navijače fudbalske reprezentacije Srbije, a u centru pažnje bio je Aleksandar Mitrović koji je doživio povredu.

Mitrović je utakmicu napustio nakon povrede, a pisali su tada mediji iz Saudijske Arabije da je čak fudbaler iz Srbije iznesen sa terena u velikim bolovima.

Sada su iz njegovog kluba otkrili stepen povrede kod reprezentativca Srbije, te da li će biti spreman da nastupi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj.

Svakako su dobre vijesti za sve navijače reprezentacije Srbije, ali i za selektora ove reprezentacije te da će Aleksandar Mitrović biti spreman za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta.

Nakon što je odradio dodatne preglede utvrđeno je stepen povrede koji će morati da pauzira oko mjesec i po dana, ali imat će dovoljno vremena da se pripremi za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Prognozirali su mediji iz Saudijske Arabije do četiri mjeseca pauze, a upravo to je bio i najgori scenario za Mitrovića jer bi značilo da bi propustio odlazak na EURO.

Srećom po njega to se neće desiti i Mitrović će nastupiti na velikom takmičenju, a treningu bi se trebao vratitit za oko šest sedmica.

"Nakon medicinskih pretraga koje je uradio Aleksandar Mitrović, dijagnostikovana mu je povreda mišića potkoljenice i biće na programu liječenja i rehabilitacije šest sedmica", objavili su iz Al Hilala.

Podsjetimo, Mitrović se povrijedio u pobjedi svoje ekipe protiv Al Shababa, te je ranije morao izaći sa terena i nije utakmicu odigrao do kraja.

Oglasi

On je na 35 utakmica u svim takmičenjima za Al Hilal postigao čak 33 gola i realno je najbolji igrač u Saudijskoj Arabiji. Barem po onome što su do sada prikazali svi igrači.

Svoju karijeru Mitrović je počeo u omladinskom pogonu Partizana, a zatim je bio na posudbi u Teleoptiku iz kojeg se vratio u matični klub i zaigrao za prvi tim.

Nakon toga otišao je u Anderlecht 2013. godine za 5 miliona eura, a iz Belgije je dvije godine kasnije otišao u Newcastle za 18.5 miliona eura.

Slijei posudba u Fulham, a zatim i stalni prelazak u ovaj klub koji ga je platio 24.7 miliona eura, a pet godian kasnije su masno zaradili an njemu.

Naime prošle goine Fulham ga je prodao upravo u Al Hilal i to za skoro 53 miliona eura.

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi