Aleksandar Mitrović glumio facu i mangupa, pa se izvinjavao za ono što je napravio
Srbijanski napadač napao je fizički na sudiju u meču protiv Manchester Uniteda i suspendovan je na tri utakmice (Foto: EPA)

Suspendovan je na tri utakmice

Aleksandar Mitrović glumio facu i mangupa, pa se izvinjavao za ono što je napravio

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač iz redova Fulhama Aleksandar Mitrović (28) izazvao je dosta bruke nakon što se bahato ponašao prema sudiji Chrisu Kavanaghu na meču FA Kupa protiv Manchester Uniteda. Srbin je nervozan zbog odluka izvrijeđao, a zatim i odgurnuo sudiju, pa je dobio suspenziju od tri utakmice.

Aleksandar Mitrović isključen je s utakmice FA Kupa protiv Manchester Uniteda. Glumio je mangupa i gurnuo je sudiju Chrisa Kavanagha, a Fudbalska asocijacija Engleske mu to ponašanje nije oprostila.

Mitrović će s tribina gledati naredna tri meča Fulhama. Kažnjen je i novčano od kluba, a kazne je prihvatio bez ikakvog prigovora.

Srbijanski napadač se danas oglasio na ovu temu. Ističe da je shvatio kako je napravio veliku grešku i izvinio se svima za svoje postupke.

"Bio sam s reprezentacijom u prethodnom periodu i imao sam vremena da razmislim o onom što se dogodilo na meču protiv Manchester Uniteda", rekao je Aleksandar Mitrović i nastavlja:

"Kao što svi već znate, sve je bilo veoma emotivno. Davali smo sve od sebe na terenu kako bismo se plasirali u polufinale FA Kupa".

Oglasi

"Lično žalim zbog svog ponašanja koje je dovelo do isključenja. Dozvolio sam da frustracija bude jača od mene i reagovao sam pogrešno. Pokušao sam skrenuti pažnju sudiji, ali jasno mi je da nisam smio staviti ruke na njega. Jasno mi je zašto mi je pokazao crveni karton", rekao je Mitrović i zaključuje:

"Prihvatam kaznu od tri utakmice. Razgovarao sam sa sudijom Chrisom Kavanaghom i izvinio sam mu se. Prihvatam i klupsku kaznu (novčana). Ostavljam sve iza sebe i želim po povratku da pomognem svojim saigračima da ostvare što bolji rezultat.

"Zaista mi je žao što se sve ovo desilo. Izvinio sam se saigračima, a sad želim da se izvinim i navijačima Fulhama, posebno onima koji su bili na Old Traffordu i koji su uz nas konstantno", poruka je Aleksandra Mitrovića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mitrović je ove sezone zaista sjajan u dresu Fulhama. Postigao je 12 pogodaka u 35 nastupa, ali će na novi gol čekati neko vrijeme jer ga naredne tri utakmice neće biti.

Ukupno je u dresu londonskog tima ovaj 28-godišnji napadač postigao 96 pogodaka u 182 nastupa, no treba istaći da je većina golova postignuta u Championshipu, čak njih 81.

Top Komentari

Chelsea1
Oni uvjek lizu dupe na kraju, a prvom prilikom ce opet to ponoviti
0 0
Ecosport
A jeste najavljivali 10 utakmica kazne. Bombastični naslovi i ostale gluposti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi