Vatreni susret Ibrahimovića i Mitrovića: "Šta je pi*ko?"

Bilo je sočnih psovki

Vatreni susret Ibrahimovića i Mitrovića: "Šta je pi*ko?"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović i Aleksandar Mitrović su različite genaracije, ali manje više imaju identičan karakter - ne daju na sebe bez obzira ko je na drugoj strani. Potvrdio je to i njihov vatreni susret koji je okončan sa sočnim psovkama. 

Iako je rođen u Švedskoj, ali s obzirom na porijeklo svog oca Šefika Ibrahimović je poprimio osobine svojestvene za ljude sa prostora bivše Jugoslavije. Uvijek je bio kontroverzan čemu ga je naučio život i teško djetinjstvo u Malmeu.

Slično se može reći i za Mitrovića, sjajnog reprezentativca Srbije. Uvijek je bio pun adrenalina i tanak na živicama, nešto slično kao sam Zlatan. Mnogi će ih opisati kao igrače sa tipičnim balkanskim mentalitetom.

Da je zaista tako moglo se vidjeti prilikom njihovog vatrenog susreta na jednom susretu Lige prvaka kada su snage odmjerili Anderlecht i PSG.

Bilo je to prije devet godina. Ibrahimović je faulirao Mitrovića, a Srbin mu je bez previše razmišljanja uputio sočnu psovku: "Šta je pi*ko?"

Interesantno da je Zlatan ostao miran i nije želio ulaziti u bilo kakve rasprave, samo je okrenuo glavu i odšetao vjerovatno nije želio da rizikuje javnu opomenu.

Oglasi

Ibri ovakvi i slični incidenti nisu uopšte strani. Svakako je najpoznatiji onaj od prije nekoliko godina kada se sukobio oči u oči sa Romeluom Lukakuom.

Što se tiče Mitrovića, on je prije nekoliko godina na savršen način opisao svoj karakter i višak adrenalina.

"Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kick-bokser, da nisam fudbaler. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvijek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom djetetu. Lijepo mi je govorila majka", ispričao je Mitrović.

Nakon incidenta Šveđanin bh. porijekla je nastavio mijenjati klubove, baš kao i Mitrović koji je izrastao u jednog od najboljih napadača na Ostrvu. Međutim, njihovi karakteri se nisu promijenili i tako će biti do kraja njihovih karijera.

Ibrahimović je na velikoj sceni duže od 20-ak godina, ali i dalje ne razmišlja o penziji. Trenutno je član Milana i fudbalu će se vratiti u drugom dijelu sezone.

Mitrović igra fudbal života u Fulhamu i neće biti izenanđenje da uskoro realizuje veliki transfer. U Premiershipu je na 12 mečeva ove sezone postigao devet golova što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Top Komentari

a1ska
Iz koje je kategorije ovaj članak? Sjećanje na psovke? Zašto nam je sada ovaj članak potreban? Koja mu je svrha?
4 0
Krivaja Zavidovići
"Težak život u Malmeu". Pa ti Čauše svakim danom sebe nadmašuješ...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi