Posljednji oproštaj od Mihajlovića u Rimu: Mnogi su iznenađeni zbog izostanka Ibrahimovića

Sahrana slavnog igrača i trenera

Posljednji oproštaj od Mihajlovića u Rimu: Mnogi su iznenađeni zbog izostanka Ibrahimovića

Admin Čaušević

Sahrana Siniše Mihajlovića obavljena je u Rimu na groblju bazilike svete Marije Anđela i Mučenika na trgu Esedra uz prisustvo članova porodice, prijatelja, poznanika i nekoliko hiljada navijača klubova za koje je igrao i koje je trenirao. 

Nakon što su u nedjelju imali priliku da odaju počast preminulom Mihajloviću u ponedjeljak je služena oproštana misa od proslavljenog fudbalera i trenra nekoliko klubova iz Serije A.

Na posljednjem oproštaju okupio se veliki broj poznatih lica iz svijeta fudbala. Iako su mu bili veliki rivali na od Siniše su se oprostili između ostalih Francesco Totti i Daniele De Rossi.

Totti je u nedjelju bio na finalu Svjetskog prvenstva, ali je uspio stići na sahranu srbijanskom treneru, ali se isto ne može reći i za Zlatana Ibrahimovića.

Oglasi

Ibrahimović koji je gajio veliko prijateljstvo sa Mihajlovićem nije bio na sahrani nakon što je u nedjelju uživo posmatrao meč Francuska - Argentina i to je iznenadilo mnoge.

Kovčeg sa tijelom pokojnog trenera na ramenima su između ostalih iznjeli Roberto Mancini, Dejan Stanković, Attilio Lombardo... Fudbalski asovi kojim je prerani odlazak velikog prijatelja pao jako teško.

Najteže je svakako najbližim članovima porodice, supruzi i kćerkama koji si prisutni pozdravili aplauzima nakon izlaska iz bazilike.

Navijači Lazija gdje je Mihajlović ostavio najdublji trag su se od srbijanskog asa oprostili bakljadom nakon što je povorka krenula prema groblju. Mediji na Apeninima izvještavaju da je na sahrani bilo prisutno oko 2.000 osoba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećanja radi, Mihajlović je preminuo u 54. godini od posljedica leukemije. Nakon što je prvi put uspio da se izliječi bolest se vratila, posljednjih sedmica se stanje pogoršalo, da bi na vječni počinak otišao u petak, 16. decembra.

Iza njega su osali supruga Arijana te petero djece, dvije kćerke Viktorija, Virginia te trojica sinova Miroslav, Dušan i Nicholas. Mihajlović je iz prethodne veze imao sina Marka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi