Ibra omražen u Srbiji: Zlatana ne podnose zbog ponašanja nakon Mihajlovićeve smrti

Prozvan je u otvorenom pismu

Ibra omražen u Srbiji: Zlatana ne podnose zbog ponašanja nakon Mihajlovićeve smrti

Admin Čaušević

Siniša Mihajlović je preminuo u 54. godini od posljedica lekuemije. Sahrana je obavljena u Rimi, a na posljednjem oproštaju je bio prisutan veliki broj poznatih ličnost iz fudbala. Ipak, detalj da nema Zlatana Ibrahimovića mnogim je upao u oči.

Iako Mihajlović Ibrahimovića nije na sjajan način dočekao prilikom njegovog dolaska u Italiju prije 20-ak godina između njih se s vremeno rodilo veliko prijateljstvo.

Šveđanin bh. korijena je o srbijanskom asu govorio samo najbolje pa je njegova odluka da ne prisustvuje sahrani zatekla i šokirala mnoge u Srbiji.

Mihajlovićev brat Dražen je u oproštajnom pismu dao jasno do znanja da je porodica kivna na Zlatana tako što je legendarni napadač prozvan na indirektan način.

"Zahvaljujemo se čak i onima koje je moj brat smatrao velikim prijateljima i učestvovao u stvaranju njihovih karijera, a koji se nisu pojavili na sahrani niti izjavili saučešće porodici. Njima na čast", napisao je Dražen.

U danima kada se porodica oprošatala od Mihajlovića Ibrahimović je bio u Kataru gdje je pratio finale Svjetskog prvenstva i bio je odlično raspoložen.

Oglasi

Srbima je dodatno zasmetala i činjenica da se Ibra od svog prijatelja s kojim je nastupio i zajedno na festivalu San Remo nije oprostio ni putem društvenih mreža.

U komentarima na društvenim mrežama mnogi kritikuju Zlatana zbog njegovog ponašanja posljednjih dana i vrlo lako bi se moglo desiti da postane omražen lik u Srbiji.

Dok je Mihajlović bio trener Bologne uveliko se govorilo da bi Ibra mogao potpisati za taj klub upravo zbog njihovog prijateljstva, ali se na kraju sve izjalovilo. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako bih morao da idem u rat, Siniša bi bio u prvom redu, a ja u drugom", rečenica je kojom je Zlatan svojevremeno opisao svoj odnos sa najboljim izvođačem prekida ikad.

Ipak, bez obzira blizak odnos posljednjih godina Ibrahimović nije stigao na sahranu zbog čega je mnogim u Srbiji pao u očima te u toj zemlji sada mijenjaju mišljenje o ovom čuvenom napadaču.

Top Komentari

Edin Merlin
Da nije bilo arkanovog prijatelja Ibro bi igro mza Vrbanjusu a ne Ajax,Juve,Milan i mnoge druge velikane !
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi