Kakav šamar sudbine za Pavlovića! Mladi veznjak je u očaju, mnogi Srbi će se naslađivati!

Poznat je i razlog

Kakav šamar sudbine za Pavlovića! Mladi veznjak je u očaju, mnogi Srbi će se naslađivati!

A. Čaušević

Srbija je čvrsto vjerovala da će uspjeti nagovoriti Aleksandra Pavlovića da izabere popularne Orlove, ali se na kraju odlučio za zemlju svog rođenja - Njemačku. Međutim, stvari za talentovanog fudbalera ne idu po planu. 

Devetnaestogodišnji Pavlović je trebao debitovati za Njemačku u utakmicama protiv Francuske (23. marta) i protiv Nizozemske (26. marta), ali to se prema svemu sudeći neće desiti.

Naime, DFB je danas objavio da je prolongiran Pavlovićev dolazak na okupljanje i teško je vjerovati da će biti na raspolaganju Julianu Nagelsmannu u nadolazećim mečevima.

Veznjak je dobio infekciju sličnu gripi, a njemački Sky tvrdi da Pavlović ima lakšu gripu te su daljnje pretrage planirane za sutra u Minhenu.

[twitter]https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1769687347212247367[/twitter]

Pavlović je očajan da se priključi reprezentaciji Njemačke što prije, međutim upitno je da li će se to desiti zbog novonastale situacije.

Oglasi

U Frankfurtu su se sastali sve njemački reprezentativci, a iz Bayerna su otputovali Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Jamal Musiala i Thomas Muller.

Gripa je naredni korak nazad za Pavlovića nakon što je pretrpio povredu tokom Bayernove pobjede nad Darmstadtom sa 5:2 i zbog toga je morao biti zamijenjen.

Nesretno se sudario s Wilhelmssonom iz Darmstadta u jednom zračnom duelu Nakon što je dobio udarac u glavu, fudbalski dragulj je ostao ležati na terenu i nedugo zatim morao je biti zamijenjen.

Pavlović se vratio na klupu Bayerna i, osim natečenog oka i gipsa preko lijevog kapka, činilo se da će biti spreman za utakmice reprezentacije.

Sam Pavlović je nakon duela na svom Instagram storyju odlučio umiriti svoje fanove: "Srećom, ništa loše se nije desilo. Hvala vam na svim ljubaznim porukama", napisao je on.

Međutim, tokom vikenda se situacija pogoršala, mladi fudbaler se prehladio i nije mogao otputovati na okupljanje iako je to želio svim srcem.

Inače, upitano je da li Nagelsmann ima ozbiljne planove sa Pavlovićem ili je poziv stigao kao mjera predostrožnosti da 19-godišnjak ne izabere Srbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi