Nagelsmann "zaledio" Neuera svojom odlukom: Ovako hladan tuš čuveni golman nije mogao ni zamisliti!

Selektor Njemačke kategoričan

Nagelsmann "zaledio" Neuera svojom odlukom: Ovako hladan tuš čuveni golman nije mogao ni zamisliti!

A. Čaušević

Selektor reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann kao da ima nešto protiv svojih bivših igrača iz Bayerna. Nakon Leona Goretzke, sada je na red došao Manuel Neuer.

Julian Nagelsmann jasno je dao do znanja da će Ilkay Gundogan ostati kapiten Njemačke unatoč dugo očekivanom povratku Manuela Neuera u nacionalnu vrstu.

Gundogan je preuzeo kapitensku odgovornost dok je Neuer bio izvan terena zbog dugotrajne povrede i zadržat će traku bez obzira na povratak Bayernovog golmana.

"Ilkay Gundogan ostaje kapetan. Ali Manuova riječ i dalje će imati težinu", rekao je Nagelsmann novinarima na press konferenciji prije nekoliko dana.

"Kapiten bi trebao biti kontakt osoba za svoje saigrače. Igrači bi trebali osjećati da imaju vođu u svojim redovima. On je predstavnik ekipe", kazao je mladi trener.

Oglasi

Neuer je za kapitena Njemačke postavljen u septembru 2016. godine, traku je nosio duže od osam godina, ali sada je došlo do promjene.

Iskusni i pouzdani čuvar mreže se vratio među stative nakon loma noge, počeo je braniti na vrhunskom nivou, ali Nagelsmann ima druge planove kada je u pitanju svlačionica Njemačke.

Inače, Neuer nije jedini Beyernov igrač kojeg je "zaledio" Nagelsmann svojim posljednjim odlukama. Drugi je svakako Goretzka.

Iskusni veznjak je ostao bez poziva za martovsko okupljanje što vjerovatno znači da ga neće biti i na Evropskom prvenstvu kojem je Njemačka domaćin.

Taj Nagelsmannov potez je iznenadio mnoge, a sve je komentarisao i Neuer koji je kazao da je ostao poprilično iznenađen.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Svako ko poznaje Leona zna koliko je ambiciozan. U početku sam bio iznenađen, ali to su stvari o kojima odlučuje trenerski tim", kazao je Neuer o nepozivanju Goretzke.

Ipak, jednom Bayernovom fudbaleru Nagelsmann je donio radost. Riječ je o Aleksandru Pavloviću koji je uvršten na spisak Elfa i vjerovatno ga čeka nastup na Euru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi