Huseinbašić na sjajan način "proslavio" poziv u reprezentaciju, ali priča dana je Bayern
FOTO: EPA

Bundesliga, 25. kolo

Huseinbašić na sjajan način "proslavio" poziv u reprezentaciju, ali priča dana je Bayern

H. Zilić

Odigrana su četiri duela 25. kola njemačke Bundeslige u terminu od 15 sati i 30 minuta, a bilo je dosta efikasno, posebno na dvije utakmice, gledatelji su mogli uživati.

Nakon što su izbacili Lazio u osmini finala Lige prvaka fudbaleri Bayerna kao da su dobili krila.

Bavarci su danas razmonitrali Mainz i deklasirali rezultatom 8:1 i pdosjetili na prijašnje sezone kada je Bayern u Minhenu rušio protivnike bez pardona.

Hat-trick je postigao Kane, a mrežu Mainza zatresli su još Goretzka 2x, Muller, Musiala, Gnabry, dok je počasni gol za goste postigao Amiri.

Fenomenalan susret odigrali su Borussia Monchengladbach i Koln, završen je rezultatom 3:3, nakon dosta preokreta, a u gostujućem timu naš Dennis Huseinbašić je upisao sjajnu asistenciju kod trećeg gola za Downsa. Pored gola Dwonsa za Koln je dva pogotka postigao Alidou. Za domaći tim dvostruki strijelac je bio Hack, a mrežu Jarčeva zatresao je i Honorat.

Augsburg je dočekao novog člana Bundeslige koji ove sezone igra vrlo dobro ekipu Heidenheima i ostvario vrijedan trijum od 1:0, gol odluke dao Gouweleeuw u 22. minuti susreta. Naš Ermedin Demirović je i u ovom susret kao kapiten predvodio ekipu Augsburga.

Oglasi

RB Leipzig je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita protiv Dramstadta i slavio rezultatom 2:0. Autogol je postigao Isherwood, a za domaće je još pogodio i Baumgartner.

Bundesliga, 25. kolo, rezultati:

Bayern - Mainz 8:1

Augsburg - Heidenheim 1:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

RB Leipzig - Darmstadt 2:0

Borussia Monchengladbach - Koln 3:3

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi