Nijemci iznenađeni kada su vidjeli ko je "ispao" iz reprezentacije samo da Pavlović dobije poziv!

Oprezni da ga Srbi ne ukradu

Nijemci iznenađeni kada su vidjeli ko je "ispao" iz reprezentacije samo da Pavlović dobije poziv!

E. Čaušević

Igrač Bayerna, Aleksandar Pavlović, nalazi se u centru pažnje prethodnih dana zbog špekulacija da li će igrati za Njemačku ili Srbiju. Čini se da je već jasno da će mu Julian Nagelsmann uputiti poziv, a Nijemci su iznenađeni kada su vidjeli u odnosu na koga je Pavlović dobio prednost na spisku.

Pavlović je krajem prošle godine neočekivano dobio priliku u prvom timu Bayerna koju je ovaj mladić uspješno iskoristio, te je oduševio javnost svojim igrama u dresu bavarskog kluba.

Iako je rođen u Njemačkoj i tamo je cijelu svoju dosadašnju karijeru prethodnih sedmica pojavile su se informacije da Fudbalski savez Srbije pokušava preko njegovih roditelja da nagovori Pavlovića da zaigra za Orlove.

Dragan Stojković je bio spreman da uvrsti Pavlovića već na naredni spisak, ali je za Srbe stigao hladan tuš jer su Nijemci shvatili šta se dešava i odlučni su da što prije reaguju.

Pavlović nije bio u planu Juliana Nagelsmanna za martovske mečeve Njemačke, no selektor ove selekcije je odlučio da mladog igrača Bayerna uvrsti na spisak kako bi mogao debitovati čime bi bile riješene dileme za koju selekciju će igrati.

Oglasi

Ugledni Bild objavio je jutros da će se Pavlović sigurno naći na Nagelsmannovom spisku za naredne dvije prijateljske utakmice protiv Francuske i Nizozemske, no Nijemci su iznenađeni kada su saznali umjesto koga se našao na spisku.

Bild navodi da je Nagelsmann navodno odlučio da sa spiska izbaci Leona Goretzku, te će umjesto njega Pavlović dobiti poziv u reprezentaciju što je poprilično iznenađujuća odluka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Goretzka igra također dosta dobro u Bayernu u posljednje vrijeme i malo ko je očekivao da će on biti skinut sa spiska za martovske utakmice kako bi Pavlović dobio poziv.

Međutim, to samo dokazuje koliko Nijemci žele da što prije riješe pitanje oko Pavlovića i stave tačku na mogućnost da ovaj igrač Bayerna zaigra u budućnosti u dresu reprezentacije Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi