Srbi mislili da je njihov, a sada se saznalo kakav "šamar" im je zadao Aleksandar Pavlović

On je odmah znao

Srbi mislili da je njihov, a sada se saznalo kakav "šamar" im je zadao Aleksandar Pavlović

E. Čaušević

Njemački mediji objavili su jutros da je Aleksandar Pavlović dobio poziv Juliana Nagelsmanna i da će debitovati za reprezentaciju te zemlje što znači da od igranja za Srbiju nema ništa. Međutim, za čelnike Fudbalskog sazve Srbije stigao je i novi "šamar" kada je Pavlović u pitanju.

Pavlović je u posljednje vrijeme bio u centru pažnje fudbalske javnosti jer su čelnici Fudbalskog saveza Srbije dali sve od sebe kako bi ga nagovorili da zaigra u dresu Orlova, ali Nijemci to nisu dopustili.

Iako nije tajna da su Srbi pregovarali već nekoliko mjeseci s roditeljima igrača Bayerna i preko njih su pokušali da ga nagovore da zaigra za Srbiju na kraju im taj plan nije uspio.

Ugledni Bild objavio je jutros da se Pavlović našao na spisku Nagelsmanna za prijateljske utakmice koje će ovog mjeseca Njemačka igrati protiv Francuske i Nizozemske, te da će mladi igrač Bayerna sigurno debitovati.

To znači da Srbi gube sve šanse da Pavlović obuče u budućnosti dres te zemlje, ali ugledni novinar Florian Plettenberg objavio je informaciju koja je novi "šamar" za naše komšije.

Oglasi

Plettenberg je potvrdio da se Pavlović našao na spisku reprezentacije Njemačke i da ga je Nagelsmann pozvao umjesto Leona Goretzke što je također pokazatelj da žele što prije riješiti dilemu za koga će on igrati.

No, ovaj novinar zadao je novi "šamar" za Srbe jer je objavio da je iz izvora bliskih igraču saznao da Pavlović uopšte niti u jednom trenutku nije razmišljao da igra za Orlove.

Plettenberg tvrdi da je Pavlović od samog početka jasno rekao da za njega postoji samo opcija da igra za Njemačku jer je već nastupao i za omladinske kategorije te zemlje, te Srbije za njega u priči uopšte nije ni bilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čelnici FS Srbije su preko njegovih roditelja pokušali da nagovore Pavlovića da se predomisli i iako su tvrdili da to ide u dobrom smjeru na kraju se ispostavilo da je to bio pravi fijasko jer je igrač Bayerna odmah rekao za koga će igrati.

Ovaj 19-godišnjak je krajem godine dobio neočekivanu šansu u prvom timu Bayerna i to je iskoristio. Odigrao je 14 mečeva za Bavarce ove sezone, te je dao dva gola i upisao dvije asistencije.

Top Komentari

USABIH
Vise o Srbima I Hrvatima pisu nego o nasim igracima...
0 1
Pajkan
Ovo je il firaun ili ima duboke Turske gene. Pravi Srbin kakav Svabo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi