Filipa Kostića je baš iznenadila poruka mladog Rusa prije meča u Moskvi

Prijateljska utakmica Rusije i Srbije

Filipa Kostića je baš iznenadila poruka mladog Rusa prije meča u Moskvi

E. Škorić

U 18 sati u Moskvi je počeo prijateljski meč ruske i srpske fudbalske reprezentacije.

Fudbaleri Srbije na stadionu Dinama u Moskvi gostuju Rusiji u prvom okršaju u kalendarskoj 2024. godini.

Ovo je, od izbijanja rata, prvi ruski meč protiv jedne evropske selekcije, zbog čega je u ruskim medijima privukao veliku pažnju.

Neke velike fudbalske face nastupaju na ovom meču, a ponajveće zvijezde ipak dolaze iz redova Srbije. Ruski navijači dočekali su trenutak da uživo gledaju igrače poput Vlahovića, Tadića, Jovića, Kostića, Mitrovića...

Doduše, Kostić, koji igra za Juventus, ostao je na klupi, a upravo je Filip bio akter zanimljive scene prije početka utakmice.

Oglasi

Naime, jedan mališan je na ćirilici na papiru napisao Kostiću poruku i od igrača Juventusa je zatražio majicu (vjerovatno dres?). Kostić je ostao iznenađen kada je ugledao dječaka sa papirom na kojem je poruka, a nije poznato da li je poklonio svoj dres ili će to možda uraditi nakon utakmice.

Srbiji će ovo biti jedna od provjera za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, dok je Rusima utakmica manje važna jer oni već neko vrijeme ne igraju zvanične mečeve, čak ni prijateljske, pa je ovaj sa Srbijom organizovan bez znanja UEFA-e.

Inače, sastavi za ovaj meč su sljedeći:

Rusija: Safonov, Hlusevič, Osipenko, Siljanov, Volkov, An. Mirančuk, Glebov, Barinov, Golovin, Tjukavin, Obljakov

Srbija: Petrović, Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović, Zdjelar, Lukić, Tadić, Gaćinović, Živković, Jović

Top Komentari

Joe17
Ja ne znam gemdke ovi rusi i ukrainci uce engleski, ama svaki od njih "Sssssssenk ju" Uhhhhh ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi