Fudbalska Srbija u nevjerici: Svilar rekao 'ne'!
FOTO: EPA

Želi braniti za Belgiju

Fudbalska Srbija u nevjerici: Svilar rekao 'ne'!

Esmer Oštraković

Velika radost bila je u Srbiji kada su saznali da je poziv da nastupi za reprezentaciju ove zemlje dobio i golman Rome, Mile Svilar.

Iako je prvobitno htio da brani za Srbiju, kako prenose mediji iz Srbije, Svilar je odlučio promijeniti svoju odluku i neće se pojaviti na martovskom okupljanju reprezentacije.

Kako tvrde mediji iz Srbije, postoji samo jedan razlog zbog kojeg je Svilar odbio Srbiju, a to je jer se u budućnosti ne vidi kao prvi golman Orlova.

Za Srbiju je odigrao 45 minuta i pokušat će iskoristiti novi pravilo FIFA-e, te će promijeniti reprezentaciju.

Podsjetimo, prema novom pravilu igrač može da promijeni nacionalni tim ako odigra manje od tri utakmice za neki jedan.

"Za sada je u Savez stiglo samo usmeno obaveštenje. Pozvao je direktor Rome generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i saopštio mu da igrač neće da dođe na ove pripreme i prijateljske mečeve. Objasnio je da je Svilar nezadovoljan i da želi da promijeni reprezentaciju. Dugo je do okupljanja, ima još nedelju dana, pa se možda nešto i promeni, ali kako sad stvari stoje, on je završio sa Srbijom", pišu novinari Informera koji su prvi prenijeli ovu informaciju.

Oglasi

U posljednje vrijeme Svilar jako dobro brani u dresu Rome i trebao je biti veliko pojačanje za reprezentaciju Srbije.

Inače, on je nastupao za u15 i u19 reprezentaciju Belgije i ne bi bilo iznenađenje da igra za ovu reprezentaciju u skorijoj budućnosti.

Ove sezone Svilar je sakupio devet nastupa, te je primio šest golova, ali je na četiri utakmice sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Karijeru je počeo u omladinskom pogonu Beerschota, a zatim je prešao u omladinski pogon Anderlechta.

U ovom klubu je zaigrao čak i za prvi tim, a odatle je za 2.5 miliona eura otišao u Benficu.

Zatim je na ljeto 2022. godine Benficu zamijenio Romon u kojoj ove sezone brani zaista sjajno.

Top Komentari

Frane
Srbi i Bošnjaci su luzeri rln, ja se ne sjećam kad je netko odbio HR repku, a sigurno nije svaki drugi ko prve navedene. Bajcetic, Pavlovic, Svilar.. E srbi srbi, Rakitić u trenutku kad je bio proglašen najboljim mladim igračem Švicarske mi ga uzimamo, pa Kova, Luka Sučić, niz je dug. Na kraju dana skoro smo čistokrvnog katalonca dobili pod svoje.
2 1
BosanskaSvedska
Jedan traktor manje!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti