"Zabili su gol iz jedine šanse, tu je bilo i igranje rukom, ne tražim alibi nego je to fakt"

Vasoski nakon meča

"Zabili su gol iz jedine šanse, tu je bilo i igranje rukom, ne tražim alibi nego je to fakt"

E. Čaušević

Sarajevo je danas poraženo na Koševu od Tuzla Cityja sa 1:0 u meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo klub je doživio neočekivan poraz pred svojim navijačima što je dodatno otežalo borbu za plasman u Evropu kroz prvenstvo.

Nakon utakmice trener domaćeg tima Aleksandar Vasoski ispraćen je zvižducima s terena što jasno govori o tome šta navijači Sarajeva misle o današnjoj predstavi svoje ekipe.

Vasoski je utiske nakon poraza otkrio na press konferenciji koja je održana poslije utakmice na Koševu.

"Prije svega da kažem da se Kapić osjeća dobro, primio je infuziju i bit će dobro. Što se tiče utakmice, čestitam gostima na pobjedi, normalno da nisam zadovoljan ni pristupom ni rezultatom. Imali smo tu jalovu incijativu i nismo u toj trećoj zoni napravili neki trenutak da zabijemo gol. Jednostavno nismo zadovoljni, ali sve dok ima šanse borit ćemo se za Evropu i to je naš cilj", rekao je Vasoski i nastavio.

"Imamo direktan duel s Borcem u subotu i dok ima šansi borit ćemo se. Tuzla City je iz jedne šanse zabio gol, tu je bilo i igranje rukom i ne znam šta treba da imamo normalno suđenje. To je trenutak koji je odlučio meč, neću da se vadim i to nije alibi, ali sami pogledajte i to je fakt".

Osvrnuo se i na skandiranja navijača Sarajeva nakon meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Borac sam po prirodi i mislim da se možemo izboriti iz ove situacije kao ekipa. Ima još puno da se igra, tu je i finale Kupa. Ovu situaciju ću preusmjeriti u pozitivno".

"Dogovorili smo se da budemo strpljivi u izgradnji napada, pozicioniranje igrača nije bilo kako treba. Moram pogledati utakmicu i vidjeti šta treba da se popravi".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasni
Husrefe Musemicu hvala ti. Tuzla City idemoo A Sarajevu treba sada Husref!
2 11
Ekspert
Šta bi ono Mehidićevo treneru? Ako ono nije šansa, ništa nije.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi