Vasoski: Malo nas je korona napala, ali imamo dobru bazu i ovo je ekipa za velike stvari

Trener Sarajeva nakon pobjede protiv Ljubuškog

Vasoski: Malo nas je korona napala, ali imamo dobru bazu i ovo je ekipa za velike stvari

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su pobijedili Ljubuški sa 4:0 u pripremnoj utakmici.

Bordo tim je na najbolji način otvorio zimske pripreme i bez problema je danas uspio da slavili protiv domaćina Ljubuškog.

Sarajevo je briljiralo u drugom poluvremenu kada smo vidjeli četiri gola, te dosta dobru igru kluba s Koševa.

Nakon meča svoj komentar dao je i trener Aleksandar Vasoski koji je danas debitovao na klupi Sarajeva.

"Rezultat ko rezultat iskreno meni u prijatelljskoj utakmici nikad nije toliko bitan kao što je bitna igra i taktička zamisao. Momci su u teškom treningu jer radimo dva puta svaki dan i što se toga tiče vidio sam dobrih stvari, ali i onih koje moramo pobošljati. Imamo jednu bazu koja će biti dobra jer mislim da je ovo ekipa za velike stvari", rekao je Vasoski na početku.

Nedostajalo je danas dosta prvotimaca?

Oglasi

"Malo korona napala. Bagarić, Kapić i Bodul su zaraženi s koronom. Mislim da će oni narednih dana biti tu pred odlazak u Antaliju. Mislim da ćemo se narednih dana kompletirati".

Da li će biti još nekih pojačanja?

"Tražimo i gledamo. Hoćemo da bude baš pojačanje, a ne igrač koji će nam popuniti samo broj. Tražimo, gledamo i analiziramo i ako nađemo pravog igrača mislim da ćemo ga uzeti".

Kako ste zadovoljni igrom, kažete da tu ima nekih nedostataka?

"Sigurno ima nedostataka, ali sada je tu novi sistem igre i novi zahtjevi novog trenera. Hoću da vidim u mom sistemu rada šta nedostaje i tu ima malih stvari koje moramo da poboljšamo. Ekipa je motivisana i borbena i tu imamo jednu bazu koja je dobra pogotovo za ovakvu pripremnu utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dosta hladno je bilo danas u Ljubuškom, da li vas je to iznenadilo?

"Hladno je malo, teren nije kako treba po meni, ali Sarajevo je u snijegu i bolje je što smo došli ovdje".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Samo naprijed, ima tu jos dosta da se radi. Ono sto cijenim je sto ovaj covjek, za razliku od Sablica, govori da isti momci koji igraju imaju potencijal; dok je ovaj govorio da fali kvaliteta. Vrlo cudno vidjecemo.
0 2
BordoBijeli1946
NAPADAJ!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi