Zbog FK Sarajevo je ostavio Gorana Pandeva: "Ambiciozan je, očekivao sam da će se to desiti"

Gaji ofanzivan nogomet, u Makedoniji veoma cijenjen

Zbog FK Sarajevo je ostavio Gorana Pandeva: "Ambiciozan je, očekivao sam da će se to desiti" · Intervju

S. Mlaćo
Novi šef struke FK Sarajevo je Makedonac Aleksandar Vasoski.

Vasoski je napustio Akademiju Pandev u vikendu iza nas, a danas će u 11 sati biti predstavljen kao novi šef struke bordo kluba.

Očekivanja navijača i Uprave bordo kluba su velika, što će svakako donijeti i određeni pritisak Vasoskom koji važi za ambicioznog trenera. U Akademiji Pandev je u proteklom periodu sa njim sarađivao bh. internacionalac Adis Hadžanović.

Hadžanović je Sarajlija koji je nastupao u našoj zemlji za FK Olimpik, NK Vitez, FK Sloboda i FK Tuzla City, a okušao se i u inostranstvu.  Danas se priključuje pripremama Akademije Pandev.

Pitali smo ga o Vasoskom, što će sigurno zanimati navijače Sarajeva.

“Kvalitetan trener, a i sigurno dobar čovjek. Moram to iskreno reći. Kada sam dolazio ovdje, znate kako je na početku... Stranac si i sve to, ali on je zaista imao sjajan odnos, korektan, za svaku pohvalu. Prije Akademije Pandev vodio je Vardar, osvojio titulu, a sa Akademijom igrao finale Kupa. Prvo je klub ostavio u ligi, a onda ostvario historijski rezultat. To jednostavno mora da se cijeni. Rezultati opet najbolje govore o svakome“, riječi su Hadžanovića koji kaže da je i kod igrača Vasoski bio veoma cijenjen.

Oglasi

Pratio je prve informacije koje su govorile da je Vasoski kandidat za trenera bordo tima. Vjerovao je da će se transfer i desiti.

"Dok su se pojavile informacije da je kandidat, vjerovao sam da će se to i ostvariti. On je veoma ambiciozan, bio sam svjestan da će ići ako dobije ponudu jednog velikog kluba kao što je FK Sarajevo“.

Smatra da može podnijeti pritisak u FK Sarajevo, ali da je na početku itekako potrebna sportska sreća.

“Sigurno da će imati pritisak, Sarajevo je veliki klub. To ovdje opet nije imao, jeste u Vardaru, ali ne toliko koliko će imati u Sarajevu. Mišljenja da će se moći nositi s tim. Zavisi opet kako krene, znate kako je to. Uz malo sportske sreće i dobrih rezultata sve je lakše. U suprotnom, odmah su problemi. Tako je u sportu. Poznavajući kako radi i sve ostalo vjerujem da će napraviti dobar rezultat sa Sarajevom. Sarajevo je i u prvom dijelu moglo mnogo bolje, mora se priznati da nisu imali sreće. I Goran Sablić je kvalitetan trener“.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Oglasi

Ofanzivan nogomet igraju ekipe koje predvodi 42-godišnji Makedonac.

“Sigurno će igrati ofanzivan fudbal. To svakako i mora sa FK Sarajevo, a igrao je tako i sa svojim ranijim klubovima. Mi smo igrali 5-2-3, nekada 4-2-3-1“.

Pridružio se svom klubu nakon veoma kvalitetne polusezone. Akademija Pandev je na drugom mjestu, a Hadžanović je opravdao status pojačanja.

“Stigao sam baš na prozivku, a ugovor imam do ljeta“.

Zadovoljan je onim što je zatekao u Makedoniji.

“Hvala Bogu dobro je. Dok su rezultati dobri, sve ostalo je dobro. Klub je što se kaže na mjestu, sve je korektno, zaista su prepošteni ljudi. Goran Pandev je napravio velike stvari, kada bude gotov kompleks, biće jedan od najboljih na Balkanu“, dodao je za kraj razgovora za SportSport.ba prvotimac Akademije Pandev Adis Hadžanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nikica
Jel ga ovaj nahvalio. Ovoliko hvale za anonimnog trenera koji dolazi iz lige koja je na nivou naše prve lige Federacije je nepotrebno. Jako brzo će rezultati pokazati sve. Velika greška što Mirza nije angažovan ali hajde,,,
2 9
Edis_91
Pa koliko ga hvalite ko da dolazi iz lige petice......a makedonska liga ko naša prva federalna......puno bolji izbor trenera ste imali
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi