Ma kakav Stojković! Vučić je niz vodu pustio drugog čovjeka, napravio je "smrtni grijeh"

Prvi će biti smijenjen

Ma kakav Stojković! Vučić je niz vodu pustio drugog čovjeka, napravio je "smrtni grijeh"

Admin Čaušević

Počela je čistka u FS Srbije. Prvi koji će letiti nije Dragan Stojković. Očekivalo se da legendarni Piksi dobije otkaz, ali prije njega Aleksandar Vučić je odlučio smijeniti glavnog operativca Saveza.

Prvi koji plaća ceh je dosadašnji generalni sekretar Jovan Šurbatović. Zanimljivo da on neće biti smijenjen zbog slabih rezlutata, već zbog drugog "smrtnog grijeha".

Poznato je da na svim poljima vlada veliko rivalstvo između Hrvatske i Srbije, a na kraju je Šurbatoviću presudilo to što je odlučio da se Orlovi putuju avionom hrvatske kompanije.

Predsjednik Aleksandaru Vučiću je jako zasmetalo što je odabrana baš hrvatska kompanija zbog čega je momentalno zatražio Šurbatovićevu smjenu.

Zanimljivo da je tokom turnira Šurbatović prijetio istupanjem Srbije sa Eura, ali niz propusta što se tiče same organizacije u Njemačkoj su dodatni razlozi za njegovu smjenu.

Njemu se već duže vremena drmala stolica, još nakon Mundijala u Kataru kada su čelnici Saveza uzeli tri puta veće premije od samih fudbalera.

Oglasi

"Pomilovan" je Šurbatović do sada nekoliko puta, međutim nakon angažovanja hrvatske aviokompanije spasa mu nema te je on prvi na listi za otkaz.

Iako je Stojković taj o kome se priča da će dobiti otkaz, Vučić, vladar fudbala u Srbiji iz sjene je odlučio da Piksijeva smjena može sačekati.

Tokom dana Vučić je rigao vatru pred srbijanskim medijima uslijed slabog rezultata Orlova u Njemačkoj, odnosno eliminaciji već u grupnoj fazi. 

"Nisam ništa rekao oko selektora niti oko bilo koga drugog, osim što sam rekao da očekujem velike promjene u našem fudbalu."

Oglasi

"I to sam rekao zato što mi ulažemo mnogo novca. Mnogo novca. I kao što ću vam reći da sam očekivao bolji rezultat u Euroligi od Zvezde i Partizana, imajući u vidu nivo investicija Rerpublike Srbije."

"Moj je posao da brinem o tome, da vidim, za novac koji smo mi uložili u nekoga, da vidimo je li taj novac adekvatno vraćen", rekao je Vučić.

Srpska javnost je generalno nezadovlja stanjem u fudbalu. Čak su počeli da se žale i pojedini klubovi. Prvi je to uradio FK Novi Pazar.

"FK Novi Pazar traži hitno sazivanje Skupštine FSS na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo naše fudbalske asocijacije. Potpuni fijasko, ravan blamaži, mora poslužiti za resetovanje i dovođenje novih ljudi za novo vreme u FSS. Više od njemačke bruke moglo bi da zaboli samo zabijanje glave u pijesak i relativizovanje rezultatskog neuspjeha.

Odlazak selektora Dragana Stojkovića je neminovnost i hitna potreba. Međutim, Stojković jeste glavni, ali ne i jedini krivac za stanje u našem fudbalu.

Krovna fudbalska organizacija je staromodna i zakržljala, dovoljna samoj sebi, bez inicijative, vizije i kredibiliteta. Nema jake reprezentacije bez organizovanih domaćih klubova, nema jakih klubova bez regularnog prvenstva", poručili su Pazarci.

Top Komentari

user1676370670
Kakav gospodin...jos samo na mjesec da odleti..covjek se u sve razumije..od molekula do ofsajda...Jadna li si zemljo srbijo.
3 1
SactownCali
Stvarao doklen vise ??? SS JE SRPSKI WEBS
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi