Hoće li FK Borac 'pokvariti' posao FK Sarajevo?

Oba kluba žele Vukotića

Hoće li FK Borac 'pokvariti' posao FK Sarajevo?

M. Šljivak

FK Sarajevo i FK Borac pokušat će do kraja prijelaznog roka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završiti transfer 27-godišnjeg defanzivca Aleksandra Vukotića.

Sarajevo se iznenada našlo u problemu sa štoperima. Prodaja Nihada Mujakića i nova teška povreda Marina Aničića 'natjerala' je Bordo tim da izađe na tržište u potrazi za novim fudbalerom na ovoj poziciji.

Tim s Koševa kao idealno rješenje za svoju ekipu vidi Aleksandra Vukotića. Obavljeni su pregovori s ovim fudbalerom, ali neće im biti lako da ga dovedu u svoje redove.

Borac je taj koji se umiješao u kompletnu priču. Banjalučki tim također želi angažovati Vukotića koji je potvrdio da su ga oba tima zvala u prethodnim danima i da ga žele u svojim redovima.

Odluku će ovaj 27-godišnjak morati da donese u naredna dva dana. Prijelazni rok u Premijer ligi traje do 12. augusta i Vukotić će vjerovatni ubrzo da riješi dileme vraća li se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i u koji klub.

Ovaj stameni defanzivac trenutno je pod ugovorom s belgijskim Beverenom. Međutim, loša finansijska situacija u ovom klubu omogućila mu je da traži druga rješenja, a među njima je i povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Vukotić je prethodne četiri godine proveo u Belgiji. Tamo je otišao iz ekipe Krupe gdje je igrao sjajan fudbal i bio je jedan od najboljih defanzivaca prvenstva Bosne i Hercegovine.

Tada je prema određenim informacijama Krupa inkasirala odličnih 350.000 eura za transfer fudbalera koje je tri godine ranije dovela kao nepoznato lice iz Srbije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karijeru je Vukotić počeo u Slogi iz Kraljeva, a prije Krupe nastupao je još za srbijanskog niželigaša naziva Dolina Padina.

U dresu Beverena igrao je veoma dobro. Često se govorilo o odlasku u neki veći klub, no na kraju je Vukotiću očigledno suđeno da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Borac na stoperu ima Lazića, Gajića, Vojinovića, Milojevića, Bošnjaka, a može tu igrati i Piščević, a između ostalog ako se dvoumi između nas i borca već nam ne treba.
14 2
user1605368976
Sarajevo ako se ne prošeta PL onda ne znam kada će.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi