Stoper ženske reprezentacije BiH nakon pobjede

Aleksić: Pokazale smo da smo bolja ekipa od Estonije

Dino Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija BiH jučer je u Zenici u okviru prve od ukupno dvije utakmice, koje će odigrati u Trening centru savladala rezultatom 4:0 selekciju Estonije.

Izabranice Samire Hurem od prve do posljednje minute diktirale su tempo, te sasvim zasluženo nadigrale indisponirane Estonke. Odbranu naše reprezentacije odlično je držala Marija Aleksić, koja je nakon utakmice bila zadovoljna rezultatom i igrom naše selekcije.

"Kvalifikovali su nas u isti rang s Estonkama, ali mi smo pokazali da smo bolja reprezentacija. Bili smo oslabljeni bez tri igračice koje su povrijeđene, ali nas to nije omelo da osvojimo tri boda, te da ostavimo srce na terenu što smo i uradili", ističe Aleksić.

Ulogu favorita u narednoj utakmici daje reprezentaciji Belgije.

"Belgija je favorit za prolazak u ovoj grupi zajedno s Engleskom, mi smo na njihovom terenu pokazali veoma lošu igru, ali u utorak igramo na domaćem terenu. Nedostatak tri igračice može nas puno koštati, ali mi smo tim, ovdje ne igra jedna igračica, te samo zajedništvom možemo iznenaditi Belgiju, a svaki rezultat osim poraza bi bio za nas dobar", kazala je Aleksić.

Vidi video!

Na golu našeg tima protiv Estonije je stajala Envera Hasanbegović, koja nije imala mnogo posla.

O utakmici protiv Belgije koja se igra u utorak umjereni je optimista.

"Imali smo loš dan u Belgiji, sada igramo kod kuće i mislim da ćemo sada napraviti bolji rezultat. Znam da ću imati više posla pred svome golu, ali ako sve igračice budu na nivou, nadam se da neće biti mnogo posla ispred našeg gola", nada se Hasanbegović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je Belgija favorit, očekuje dobar rezultat.

"Moramo dati svoj maksimum, imamo još tri dana da se pripremimo za tu utakmicu i dat ćemo sve od sebe. Nakon lošeg dana u Belgiji, mislim da se možemo nadati pobjedi, hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo u utorak, ali mi vjerujemo da možemo ostvariti pozitivan rezultat", kazala je Hasanbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.