Slikao se sa šalom, pa ga otjerali: Potpuni krah karijere Alena Halilovića!
Nekadašnja zvijezda hrvatskog fudbala doživljava teške dane u karijeri (Foto: EPA)

Aris odustao od transfera

Slikao se sa šalom, pa ga otjerali: Potpuni krah karijere Alena Halilovića!

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda zagrebačkog Dinama Alen Halilović (26) doživljava pravi krah karijere i ovom fudbaleru propao je transfer u redove Arisa jer nije prošao ljekarske preglede.

Alen Halilović nekada je važio za jednog od najvećih talenata evropskog i hrvatskog fudbala. Predviđala mu se velika karijera, ali na kraju je ovaj 26-godišnjak potpuno propao.

Nakon što je nedavno raskinuo saradnju s Rijekom, Halilović je trebao karijeru nastaviti u grčkom Arisu. Ipak, od toga neće biti ništa.

Grčki mediji pišu da je tim iz Soluna odustao od transfera. Na ovaj potez su se odlučili nakon što je ovaj 26-godišnji ofanzivac imao jako loše ljekarske preglede.

Od Arisa mu na kraju ostaje samo fotografija sa šalom kluba. Fotografija je nastala na aerodromu, no on neće obući dres ovog tima.

Oglasi

Alen Halilović je u dosadašnjoj karijeri promijenio čak 11 klubova. Počeo je u Dinamu, a zatim je uslijedila selidba iz kluba u klub i mnogi tvrde da je prerano otišao u Barcelonu.

Pored Dinama, katalonskog velikana i Rijeke, on je nastupao još za Sporting Gijon, Las Palmas, Hamburg, Milan, Standard, Heerenveen, Birmingham i Reading.

S obzirom na to da je Aris odustao od transfera, Halilović i njegovi agenti će morati sreću tražiti negdje drugo i vidjet ćemo gdje će na kraju ovaj još uvijek relativno mlad fudbaler završiti.

Halilović je uspio upisati i 10 nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Povezivao se i sa selekcijom Bosne i Hercegovine jer je sin nekadašnjeg bh. fudbalera Sejada Halilovića, ali on se odlučio za Vatrene.

Potražite više informacija na temu Super League:

Bio je najmlađi debitant u historiji Dinama. Imao je nešto više od 16 godina kada je prvi put kročio na teren, no želja porodice za novcem na kraju mu je pokvarila karijeru.

Transfer u Barcelonu od pet miliona eura ispostavio se kao katastrofalan potez i Halilović je jednostavno prerano otišao u zvijezde.

Top Komentari

Breka
Bog ga kaznio i hvala mu. To je jedino đubre koje nije željelo da igra za zemlju,za koju mu je igrao otac. Treba mu zabraniti ulaz u BiH!
6 2
F1F
Evo može i on sa Grenwud -om zajedno u Slaviju iz Lukavice hehehehe jbt šta ljudi rade od svojih snova?!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije