Alen Halilović potpisao, karijeru nastavlja na Otoku

Novi član Birminghama

Alen Halilović potpisao, karijeru nastavlja na Otoku · Zvanično

Edmir Škorić

Birmingham City je večeras objavio kako je postignut dogovor i kako je zvanično potpisan ugovor s nekadašnjim velikim talentom Dinamo Zagreba.

Hrvatski nogometaš Alen Halilović novi je član Birminghama.

On je prije Engleske boravio u Italiji, ali je Milan ljetos raskinuo ugovor s njim, pa je kao slobodan igrač prešao u redove ekipe iz Championshipa.

On je iz Dinama svojevremeno prešao u Barcelonu, ali nije ispunio očekivanja, a igrao je još za Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, Heerenveen, Standard...

U Birminghamu igra i bivši dinamovac Ivan Šunjić, a trener je Aitor Karanka, koji je i tražio dolazak 24-godišnjeg Halilovića koji se svojevremeno spominjao kao potencijalni bh. reprezentativac, ali se odlučio za Hrvatsku.

Top Komentari

Tmm1987
Jel mu ovo djed osman našo klub
8 0
Penderinos
Ima mocnog menadžera, kako igra nebi mu ni olimpik ponudio ugovor. Prvo, Barca, hsv, gijon, las Palmas, Milan, Heerenveen, standard,
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi