Halilović je šokirao čelnike kluba u Grčkoj, no sada se oglasio i tvrdi da je sve bilo drugačije

Nastavlja se saga, ništa od potpisa ugovora

Halilović je šokirao čelnike kluba u Grčkoj, no sada se oglasio i tvrdi da je sve bilo drugačije

S. Mlaćo
Transfer iz Rijeke u grčki Aris bio je skoro završena stvar. Alen Halilović sada je ponovo u centru pažnje, jer ugovor nije potpisan.

Halilović se slikao sa šalom Arisa, najavljivao se veliki povratak, no ubrzo su stigle šokantne informacije. Grčki mediji tvrde da je Halilović promijenio uslove kada je stigao u Solun, a pojedini navode da je 'razočarao' na ljekarskim pregledima i da Grci nisu mogli da vjeruju u rezultate.

Evidentan je njegov veliki pad forme, što se odrazilo i na samo tijelo, odnosno njegove fizičke predispozicije, iako mu je 'tek' 26 godina.

Halilović je bivši igrač Milana, Barcelone i Dinama, te ima 'jak' CV, no odavno mu ništa ne ide po planu. Šlag na tortu je bio odluka Sergeja Jakirovića koji ga je otpisao početkom drugog dijela sezone u 1. HNL. Sada se oglasio i sam nogometaš.

„Nakon svih laži koje sam pročitao, želim pojasniti neke stvari. Nije istina da nisam prošao liječničke preglede, prošao sam ih! Prava istina je ta da nismo došli do dogovora jer klub nije 'na papiru' ispunio ono što smo prethodno usmeno dogovorili. Stigao sam u Thessaloniki s vjerom da ću potpisati ono što smo dogovorili.

Oglasi

Nažalost, ljudi s kojima sam sjeo za stol su promijenili priču. Gospodin predsjednik se nije ni pojavio, iako je on bio taj koji me pozvao i iako sam ja, radi toga što sam mu vjerovao, raskinuo ugovor sa svojim prethodnim klubom! Sve što sam naveo jasno pokazuje kako oni nikad nisu bili ozbiljni. Vrijeme će sve pokazati“, napisao je Halilović.

Alen Halilović je u dosadašnjoj karijeri promijenio čak 11 klubova. Počeo je u Dinamu, a zatim je uslijedila selidba iz kluba u klub i mnogi tvrde da je prerano otišao u Barcelonu.

Pored Dinama, katalonskog velikana i Rijeke, on je nastupao još za Sporting Gijon, Las Palmas, Hamburg, Milan, Standard, Heerenveen, Birmingham i Reading.

S obzirom na to da je Aris odustao od transfera, Halilović i njegovi agenti će morati sreću tražiti negdje drugo i vidjet ćemo gdje će na kraju ovaj još uvijek relativno mlad fudbaler završiti.

Halilović je uspio upisati i 10 nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Povezivao se i sa selekcijom Bosne i Hercegovine jer je sin nekadašnjeg bh. fudbalera Sejada Halilovića, ali on se odlučio za Vatrene.

Potražite više informacija na temu Super League:

Bio je najmlađi debitant u historiji Dinama. Imao je nešto više od 16 godina kada je prvi put kročio na teren, no želja porodice za novcem na kraju mu je pokvarila karijeru.

Transfer u Barcelonu od pet miliona eura ispostavio se kao katastrofalan potez i Halilović je jednostavno prerano otišao u zvijezde.

Promo

Top Komentari

bazaorao
Mirviću dovedi kapitalca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi