Alen Halilović najavljuje senzacionalan povratak, oni su mu tiha patnja, prozvao je i tri kluba!

Tek sada je u najboljim igračkim godinama

Alen Halilović najavljuje senzacionalan povratak, oni su mu tiha patnja, prozvao je i tri kluba!

Endin Čaušević

Alen Halilović nekada je bio velika nada hrvatskog fudbala i Barcelone koja ga je dovela kao tinejdžera u svoj klub, ali očekivanja nije uspio da ispuni. Halilović igra trenutno u Nizozemskoj, ali je poručio da mu je cilj da se već ovog ljeta vrati u Španiju i otkrio je listu klubova za koje bi volio igrati.

Halilović je bio čudo od djeteta dok je igrao u zagrebačkom Dinamu i mnogi su mu predviđali blistavu fudbalsku karijeru, ali na kraju on nije uspio da dosegne sve te domete.

On je još kao tinejdžer debitovao za prvi tim Dinama, a potom ga je na ljeto 2014. godine Barcelona dovela za pet miliona eura. Bio je dio B tima Barcelone i nije uspio previše da se dokaže.

Igrao je na posudbi u Sporting Gijonu, a za istu sumu novca Barca ga je kasnije prodala HSV-u. Potom je Halilović lutao po Evropi i igrao je u klubovima po Engleskoj, Italiji, Nizozemskoj i Belgiji da bi se prije dvije godine vratio u Hrvatsku.

Tada je Halilović potpisao za Rijeku u kojoj se zadržao tek pola sezone, te je narednih pola godine bio bez kluba. No, prošlog ljeta vratio se u Nizozemsku i potpisao je za Fortunu Sittard što je bio dobar potez.

Ovaj 27-godišnjak ove sezone igra u popriličnoj dobroj formi u Fortuni za koju je u svim takmičenjima upisao 34 nastupa i dao je pet golova uz dvije asistencije.

Oglasi

Jasno je da je Halilović tek sada u svojim najboljim godinama čega je svjestan i spreman je da dokaže da sve te priče o njegovom talentu nisu bile uzaludne. Već na ljeto mu je cilj da promijeni klub i vrati se u Španiju.

U razgovoru za španske medije otkrio je da mu je cilj da se vrati u Španiju i pokaže da može igrati na tom nivou, te je čak otkrio i za koje klubove bi volio da igra.

"Želim da pokažem šta mogu da napravim u Španiji. Fortuna mi neće praviti problem oko odlaska jer znaju da je to za mene i moju budućnost najbolje", priča Halilović i nastavlja.

"Sviđaju mi se timovi poput Betisa, Real Sociedada i Seville. Oni su konkurentni za vrh tabele, vole da imaju loptu u posjedu tokom utakmice i vjerujem da bi se u takve ekipe najbolje uklopio jer je to način fudbala koji ja preveriram".

Oglasi

"Svi znaju da je moj san bio da igram za Barcelonu i Milan i uspio sam u tome. No, nisam zadovoljan jer sam mogao dosta bolje. Želim da se vratim na taj nivo i pokažem da imam kvalitetu tu da budem i igram".

"Želim da idem u Španiju i nadam se da će se to ostvariti. Sada imam dosta više iskustva, savladao sam jezik i vjerujem da sam dorastao tom nivou fudbala".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pored Barcelone i Sporting Gijona nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama u Španiji je igrao i za Las Palmas gdje je vjerovatno pružao najbolje partije.

Halilović je sa svega 16 godina debitovao i za reprezentaciju Hrvatske za koju je upisao deset nastupa, ali već dugo ga nije bilo na spisku Vatrenih. No, činjenica je da ima tek 27 godina i čini se da je konačno sazrio i odlučio da pokaže sav taj raskošni kvalitet i talent koji ima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi