Alen Jurilj se oglasio nakon što je potvrđeno da više nije član Širokog Brijega

Napustio klub s Pecare

Alen Jurilj se oglasio nakon što je potvrđeno da više nije član Širokog Brijega

E. Čaušević

Široki Brijeg je iznenadio sve nakon što je jučer potvrdio da Alen Jurilj više nije član ovog kluba.

Jurilj je bio jedan od ponajboljih igrača Širokog Brijega u prethodnih godinu dana, a mnogi su bili iznenađeni što nije bio u sastavu za derbi protiv Sarajeva.

Mladi napadač je odstranjen iz sastava neposredno pred početak utakmice, a iz Širokog Brijega su saopštili da se to desilo jer je pokazao nezadovoljstvo svojim statusom.

Narednog jutra Široki Brijeg je saopštio da Jurilj više nije član kluba s Pecare, te da je s njim postignut sporazumni raskid saradnje.

"Krilni je igrač neposredno prije važnog gostovanja i derbija sa Sarajevom na Koševu izrazio nezadovoljstvo svojim statusom i nije bio spreman biti uz suigrače nakon čega je udaljen iz momčadi i nije putovao u Sarajevo.

Nakon obavljenog razgovora s upravom kluba epilog svega je sporazumni raskid ugovora i spomenuti igrač može potražiti novu sredinu za nastavak sezone.

Oglasi

Za nešto više od dvije godine provedene na Pecari Alen Jurilj je upisao 62 nastupa i postigao 8 pogodaka te upisao 5 asistencija", saopšteno je jučer iz Širokog Brijega.

Danas se putem Instagrama oglasio i Jurilj koji je poručio da će mu grad i klub Široki Brijeg ostati u najljepšem sjećanju.

"Iskoristio bih ovu priliku zahvaliti se NK Široki Brijeg na dvije lijepe i uspješne godine provedene u klubu. Hvala svim mojim bivšim suigračima, trenerima i ostalom osoblju kluba koji su bili moja obitelj posljednje dvije godine".

"Veliko hvala svim navijačima kluba koji su bili naša velika podrška i u pobjedama i u porazima, a pogotovo hvala Škriparima koji su bili uvijek uz nas bez obzira na sve. Zajedno smo ostvarili puno velikih pobjeda i nezaboravnih trenutaka koje ću pamtiti cijeli život".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bila mi je čast što sam dvije godine nosio dres ponosa cijele Hercegovine i kluba za koji sam odmalena navijao. Pozdrav svim prijateljima, navijačima i dobrim ljudima iz Širokog Brijega zbog kojih će mi razdoblje provedeno u gradu i klubu ostati u najljepšem mogućem sjećanju, a klubu želim svu sreću u budućnosti", poručio je Jurilj.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTKNmPvs1zJ/[/instagram]

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

maiv123
Ma vala Bogu samo pravi probleme
6 3
DylanDog
Daj ga u Borac, taman da zamijeni Ziljkića...
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi