Široki se pozdravio s jednim od najboljih fudbalera: "Nije bio spreman stati uz saigrače"

Potvđen odlazak s Pecare

Široki se pozdravio s jednim od najboljih fudbalera: "Nije bio spreman stati uz saigrače"

A. Čaušević

Iako desetkovan i bez nekoliko važnih igrača Široki Brijeg je na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrao vrlo dobar i prije svega hrabar meč te na kraju zasluženo osvojio bod (0:0). 

Za duel sa Sarajevom nije konkurisao Alen Jurilj koji je prethodno odstranjen iz ekipe. 

Nakon prespavane noći sa Pecare je stigla i zvanična potvrda da odlični krilni fudbaler više nije član Širokog Brijega. 

Iz hercegovačkog kluba je saopšteno da je došlo do sporazumnog raskida saradanje nakon što je 25-godišnjak nije bio spreman biti uz saigrače na teškom gostovanju.

Alen Jurilj
Alen Jurilj FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

20 nastupa
11 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

"Krilni je igrač neposredno prije važnog gostovanja i derbija sa Sarajevom na Koševu izrazio nezadovoljstvo svojim statusom i nije bio spreman biti uz suigrače nakon čega je udaljen iz momčadi i nije putovao u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon obavljenog razgovora s upravom kluba epilog svega je sporazumni raskid ugovora i spomenuti igrač može potražiti novu sredinu za nastavak sezone.

Za nešto više od dvije godine provedene na Pecari Alen Jurilj je upisao 62 nastupa i postigao 8 pogodaka te upisao 5 asistencija", saopšteno je iz Širokog Brijega. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Len
Mozda nisam upravu ali mislim da je ovo kvalitetan igrac. Rado bi ga vidio u Zvornickom hramu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije