Alešević osvježenje na Otoci
Alešević (s loptom): Unio živost po lijevoj Olimpikovoj strani

Nekadašnji junior Sarajeva i Želje

Alešević osvježenje na Otoci

Nakon patnje protiv Methallegea iz Jajca, pa teško izvojevane pobjede nad Jedinstvom iz Bihaća, u trećoj domaćoj utakmici u posljednjih pet kola, fudbaleri Olimpika napokon su bili efikasni. 

Protiv Slavena iz Živinica slavio je sarajevski prvoligaš 3:0. Dva gola pala su u finišu utakmice, ali da su bili pribraniji i koncentrisaniji razlika je na kraju komotno mogla biti duplo veća.

Protiv Slavena u sastavu nije bilo nekoliko standardnih prvotimaca, no generalno od dolaska na klupu trenera Radovića veću minutažu počeli su dobivati igrači do 21 godine. Strahinja Čvoro tako je igrao stopera u posljednje dvije domaće utakmice, a posebno je zanimljive partije pružao Vehudin Alešević.

Protiv Jedinstva bio je nezadrživ, često se čak i šprdao sa nekoliko čuvara na toj lijevoj strani, stvorivši nekoliko "neasistencija" (napadači njegova dodavanja nisu uspjeli pretvoriti u gol, promašujući iz vrlo izgledinih prilika), a dobru partiju protiv Slavena uspio je krunisati i lijepim lobom za 2:0.

Alešević je nekadašni junior i Sarajeva i Željezničara. Rođen je u Bihaću, a prve nogometne korake napravio u Vitezu iz Bužima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Fudbaleri Olimpika uvezali su dva vezana trijumfa u prvoj ligi FBiH, no oba na svome terenu. Budući da imaju ambiciju naredne godine igrati u Premijer ligi, "Vukovi" bi morali početi dobivati u gostima.

Priliku za takvo što imat će protiv Bratstva u Gračanici u narednom kolu. Posljednji gostujući trijumf Olimik je ostvario 17. marta nad Čapljinom 3:0, a prije toga još davnog 8. oktobra 2017. nad tešanjskim TOŠK-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije