Sigurne pobjede Zvijezde i Olimpika, novi poraz Orašja

23. kolo Prve lige Federacije BiH

Sigurne pobjede Zvijezde i Olimpika, novi poraz Orašja

S. Mlaćo

Danas su odigrani susret 23. kola Prve lige Federacije BiH, a Zvijezda i Olimpik su slavili na svom terenu sigurne pobjede nad TOŠK-om, odnosno Slavenom.

Olimpik je pružio sjajnu partiju danas, te upisao pobjedu nad Slavenom (3:0). Domaći su od početka krenuli furiozno i to im se isplatilo već u četvrtoj minuti kada Mahir Karić pogađa mrežu nemoćnog Sulejmanovića.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, a u 64. minuti lob udarac Aleševića i bilo je 2:0. U posljednjim minutama meča dobra akcija Kovača i Bibića, a Tatar posprema loptu za 3:0

Zvijezda je na Banja Ilidži nadigrala TOŠK 2:0. Izabranici Romeo Šapine su pružili dobru partiju, te upisali vrijedna tri boda u borbi za prvo mjesto. Prvo poluvrijeme završeno je sa minimalnih 1:0 za domaće, a jedini pogodak postigao je Guzina.

U 65. minuti Ćivić je ubacio iz kornera, a Devedžić pogodio za 2:0. Bio je to i konačan rezultat ovog meča.

U Jajcu su snage odmjerili Metalleghe i Orašje. Završilo je 2:1 za domaće.

Vodstvo domaćina donio je Pavlović, da bi eurogolom Đukića Orašje u 56. minuti došlo do poravnanja. Kada se činilo da će završiti 1:1, Tankuljić je donio pobjedu Jajčanima.

NK Zvijezda - NK TOŠK 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik - NK Slaven 3:0

NK Metalleghe - HNK Orašje 2:1

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi