Legendarni Nesta se vraća na posao: Predstavljen je u novom klubu

Radit će u Seriji B

Legendarni Nesta se vraća na posao: Predstavljen je u novom klubu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Italijanski stručnjak i legendarni fudbaler, Alessandro Nesta, vraća se trenerskom poslu. Zvanično je predstavljen u novom klubu.

Alessandro Nesta ponovo će raditi kao trener, a ovaj 47-godišnji stručnjak preuzeo je tim koji je tek ušao u italijansku Seriju B.

On je ugovor do ljeta 2024. godine potpisao s Reggianom 1919, ali ima i mogućnost produženja ukoliko ostvari zacrtane ambicije.

Glavni cilj ovog kluba biti će ostanak u Seriji B naredne sezone, a vidjet ćemo hoće li Nesta uspjeti ostvariti ga.

📣 𝗔𝗟𝗘𝗦𝗦𝗔𝗡𝗗𝗥𝗢 𝗡𝗘𝗦𝗧𝗔 𝗘’ 𝗜𝗟 𝗡𝗨𝗢𝗩𝗢 𝗔𝗟𝗟𝗘𝗡𝗔𝗧𝗢𝗥𝗘 𝗚𝗥𝗔𝗡𝗔𝗧𝗔❗️ 🇱🇻 Un campione del mondo sulla panchina dell’AC Reggiana: il club è...

Posted by AC Reggiana 1919 on Saturday, June 10, 2023
Oglasi

Nesta je bez posla bio od marta 2021. godine kada se razišao s Frosinoneom, a još je trenirao Miami i Peruggiju. 

Što se igračke karijere tiče, on je jedan od najboljih fudbalera u historiji Italije, a FIFA ga je uvrstila među top 100 svih vremena. 

Igrao je za Lazio i Milan, osvojao Seriju A, Kup Italije, dva puta Ligu prvaka i dva puta evropski Superkup. 

Također, s reprezentacijom Italije je 2006. godine u Njemačkoj postao prvak svijeta kada je ova zemlja osvojila posljednji od četiri naslova prvaka svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi