Gol godine: Da je neki fudbaler postigao ovakav gol o tome bi se pričalo mjesecima

Alessia Russo postigla majstorski pogodak

Gol godine: Da je neki fudbaler postigao ovakav gol o tome bi se pričalo mjesecima

M. Šljivak

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon što je jučer deklasirala Švedsku u Sheffieldu rezultatom 4:0.

Engleska igra zaista sjajan fudbal. Dokazale su to igračice ove selekcije i u polufinalnom duelu na Evropskom prvenstvu i imat će priliku da se bore za trofej najbolje selekcije Evrope.

U meču sa Švedskom viđen je i jedan od najljepših pogodaka ove godine. Vlasnica pogotka je Alessia Russo koja je postigla pogodak u 68. minuti za povećanje prednosti od 3:0.

Leđima okrenuta od gola Russo nije imala previše izbora pored dvije protivničke igračice, no pokazala je istinsko majstorstvo u ovoj situaciji.

Odlučila je pokušati petom. Lopta prolazi pored protivnica, golmanica Švedske nije očekivala ovakav šut, lopta joj ide kroz noge u mrežu za 3:0 i veliko oduševljenje na tribinama.

Mnogi su uvjereni da je Russo postigla gol godine. Impresioniran je bio čuveni Ian Wright.

"Zvat ću je Lessi umjesto Messi zbog svega što radi kad uđe. Ne znam šta još treba napraviti da bi igala od prve minute. Sjajna improvizacija. Odmah je imala utjecaj na igru po ulasku", istakao je Wright.

Fanovi su također oduševljeni. Komentari na društvenim mrežama to jasno pokazuju.

"Da su ovako nešto napravili Ronaldo i Messi, godinama bi se pričalo o tome".

Ovaj komentar je sasvim realan.

Top Komentari

denimen9
Ronaldo je takvo nešto napravio protiv Valencie ima 10 godina. Svaka čast za Russo
0 3
HarisADP
Pa kako fudbaler da postigne ovakav gol?! Nisu muskarci ovako smotani. Ovo je bas klasično zensko smotano sto ne zna dje udara ccc. Na golmanKU mislim normalno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi