Ruši velikane, a za Džeku nema lijeka: "Niko nije kao on, njemu je sve lako..."

Pohvale na račun Dijamanta

Ruši velikane, a za Džeku nema lijeka: "Niko nije kao on, njemu je sve lako..."

Admin Čaušević

Edin Džeko je ostavio dubok trag gdje je god igrao. Od Njemačke, preko Engleske do Italije. 

Džeko traje duže od deset godina. Konstantno igra na vrhunskom nivou i sigurno je u grupi najboljih napadača svoje generacije.

Popularni Dijamant posljednjih šest godina nastupa u Seriji A gdje je s vremenom izgradio reputaciju jednog od najopasnijih fudbalera na Apeninima.

Džekom je impresioniran i Alessio Dionisi, perspektivni trener Sassuola koji je ove sezone uspio pomrsiti račune velikanima poput Juventusa (1:2) i Milana (1:3).

Dionisi je sa svojim timom uspio pobijediti na gostovanjima Bianconere i Rossonere, a Džeku je izdvojio kao igrača koji je ostavio najbolji utisak na njega.

"Džeko je protivnik koji me najviše impresionirao. Njemu sve izgleda lako. Radi se o igraču koji istovremeno može igrati kao 'devetka' i kao 'desetka'", objasnio je ovaj 41-godišnjak.

Kapiten bh. reprezentacije zbog svoje tehnike i odličnog pregleda igre, ali fizičke građe predstavlja veliku opasnost za sve rivale te je mnogim trenerima jako teško pronaći pravu taktiku kako ga zaustaviti.

Osjetio je to na svojoj koži i Sassuolo jer je Džeko Dionisijevoj ekipi napravio velike muke u međusobnom duelu koji je pripao Nerazzurrima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo je imao vodstvo, ali je Džeko odmah po ulasku u igru, tačnije nakon 30-ak sekundi zabio za izjednačenje, da bi kasnije izborio i penal te tako režirao preokret svog tima.

Iako ima 35 godina Sarajlija je i ove sezone odličan te je već prešao dvocifren učinak pošto je na 24 meča zabio 11 golova te je za kratko vrijeme postao jedan od ključnih igrača Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
MAHALAC naš
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi