Nekada velike zvijezde misle da mogu šta žele u MLS-u - Trojica su isključena u jednoj utakmici
Alex Chilowicz ostat će upamćen kao sudija koji nije imao milosti prema zvijezdama koje su stigle u MLS

Sudija Alex Chilowicz nije imao milosti

Nekada velike zvijezde misle da mogu šta žele u MLS-u - Trojica su isključena u jednoj utakmici

M. Šljivak

Houston Dynamo je razbio Los Angeles Galaxy u meču američke MLS lige. Bilo je 3:0 za domaći sastav, ali ovaj duel obilježila su tri crvena kartona čiji su vlasnici postali nekada velike fudbalske zvijezde u Evropi - Martin Caceres, Hector Herrera i Douglas Costa.

Houston Dynamo je potpuno pregazio LA Galaxy s 3:0. Goste iz Los Angelesa načeo je Hector Herrera u 35. minuti, a završio ih je Bassi s dva gola u nastavku meča.

Međutim, ovaj meč obilježila je velika nervoza, pa je sudija Alex Chilowicz imao pune ruke posla. Na kraju je pokazao čak tri crvena kartona, sve velikim zvijezdama.

Prvi je put svlačionice morao iskusni Urugvajac Martin Caceres. Defanzivac Galaxyja imao je žuti karton, ali mu to nije smetalo da priđe sudiji dok je ovaj gledao VAR monitor kako bi vidio je li bilo penala za domaće.

Toliko je Caceres bio prisan sa sudijom da ga je čak i dotaknuo rukama. To po pravilima nije dozvoljeno, posebno u ovakvoj situaciji, pa je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Oglasi

Galaxy je potom primio dva gola. Sve je bilo gotovo na terenu,a da se dodatno zakuha pobrinili su se Hector Herrera (Houston Dynamo) i Douglas Costa (Galaxy).

Herrera je u 95. minuti bez ikakve potrebe dobio drugi žuti karton. Žestoko je nasrnuo na Chicharita i Chilowitz mu pokazuje put u svlačionicu.

Dvije minute kasnije i Costa ide ranije pod tuš. On je žestokom reakcijom pored terena udario protivnika i bacio ga je na pod i dobio je direktan crveni karton.

Herrera će zbog svog kartona vjerovatno pauzirati jednu utakmicu, ali Caceres i Costa bi zbog onog što su napravili mogli na dužu pauzu.

Direktan crveni karton Brazilcu donosi minimalno dvije utakmice kazne, a Martin Caceres zbog stavljanja ruku na sudiju mogao bi na kraju biti još strožije kažnjen.

Sudija Alex Chilowicz je pokazao da mu je apsolutno nebitno to što su ovi fudbaler bili nekada velike zvijezde u evropskom fudbalu i zaista se ne pamti da je neko u MLS-u isključio trojicu poznatih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi