Riqui Puig oduševio u LA Galaxyju, ali želi da napusti klub jer mu je u tom gradu dosadno

Život nije isti kao u Barceloni

Riqui Puig oduševio u LA Galaxyju, ali želi da napusti klub jer mu je u tom gradu dosadno

Endin Čaušević

Riqui Puig je nekoliko godina odbijao da napusti Barcelonu iako nije igrao, ali vjerovao je da se može izboriti za minutažu. Kada se to nije desilo otišao je u LA Galaxy gdje je oduševio svojim igrama, ali su se svi iznenadili kada su se pojavile špekulacije da bi ovaj veznjak mogao napustiti američki klub zbog bizarnog razloga.

Puig je ponikao u Barceloni i prvom timu priključio se na ljeto 2020. godine i za njega su mnogi tvrdili da bi mogao biti novi Xavi, ali na kraju nije ispunio očekivanja.

U klubu su tada smatrali da bi Puig trebao ići na posudbu u klub gdje bi više igrao, ali je on to odbijao jer je smatrao da se može izboriti za minutažu u Barceloni. Treneri su se mijenjali u katalonskom klubu, ali na kraju mu niko nije dao pravu priliku.

Ljetos je Puig shvatio da se njegov status neće promijeniti i sve je iznenadio odlukom da iz Barcelone ide u MLS jer su mu tek 23 godine i imao je nekoliko ponuda iz Španije i Italije, ali prihvatio je poziv LA Galaxyja.

Ovaj 23-godišnjak je bio pravo pojačanje za američki klub i pokazao je konačno da se radi o velikom potencijalu i imao je nekoliko odličnih utakmica.

Pripreme za novu sezonu u MLS-u uskoro počinju, ali su se pojavile špekulacije da bi Puig nakon samo pola godine mogao da spakuje kofere i napusti LA Galaxy.

Oglasi

Španski mediji objavili su da Puig nije baš najsretniji u Americi i da mu je želja da se vrati u Evropu, te ne bi trebao biti problem da pronađe novi klub nakon veoma dobre polusezone u MLS-u.

No, u Galaxyju su iznenađeni zbog takve odluke jer očekuju da Puig bude jedan od lidera u narednoj sezoni. Informacije o tome da nije previše sretan u klubu su ih iznenadile, te su odlučili razgovarati sa španskim veznjakom.

Katalonski Sport piše da su ostali bez teksta kada im je Puig rekao da mu je u Los Angelesu dosadno i da se način života totalno razlikuje u odnosu na Barcelonu.

Puigu smeta što je grad zaista ogroman i što na svaku lokaciju mora da ide s automobilom, te mu nije sve toliko pristupačno kao u Barceloni. Najviše vremena provodi zbog toga u svojoj kući i nije čudo da mu je dosadno.

U klubu će pokušati da nagovore Puiga da ostane jer ima ugovor do kraja 2025. godine, ali ukoliko vide da se situacija ne popravlja neće mu praviti problem ukoliko zatraži transfer i povratak u Evropu.

Puig je cijelu pauzu proveo u Barceloni i u LA bi se trebao vratiti naredne sedmice kada počinju pripreme za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi