Odigrao samo dva meča za 14 godina u Barceloni, pa sada napokon napustio klub

Potpisao za Betis

Odigrao samo dva meča za 14 godina u Barceloni, pa sada napokon napustio klub

Edmir Škorić

Alex Collado (24) proveo je u Barceloni 14 godina, ali sada je kao slobodan igrač prešao u Betis s kojim je potpisao šestogodišnji ugovor.

Collado, koji je veći dio posljednje dvije sezone proveo na posudbi prvo u Granadi, a zatim u Elcheu, napušta Barcelonu nakon 14 godina u klubu.

24-godišnjak je objavio iskreni oproštajni video, zahvalio se klubu i priznao da je, iako bi volio igrati više, ostvario svoj san nastupivši za Blaugranu.

Collado je sklopio šestogodišnji ugovor s Betisom, postavši sedmi član momčadi Manuela Pellegrinija koji je igrao za Barcu nakon Claudija Brava, Marca Bartre, Chadija Riada, Martina Montoye, Juana Mirande i Hectora Bellerina.

U Barcelonu je stigao 2010. godine, kada je imao samo 11 godina, prošao sve selekcije Katalonaca, ali za prvi tim upisao je samo dva nastupa.

On je posljednje pojačanje Betisa nakon Isca, Bartre, Riada i Bellerina. Očekuje se da će igrati rotirajuću ulogu iza Juanmija, Isca, Nabila Fekira i Luiza Henriquea

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako nije skoro ni igrao, Collado se svakako može pohvaliti da je bio prvak Španije s Barcelonom u sezoni 2018/19, dok je Kup Španije "osvojio" 2021. godine, a prethodno je kao član juniorske ekipe s Barcom osvojio Ligu prvaka za omladince 2018. godine.

Bilo mu je jasno da za njega više nema mjesta u ekipi Xavija i zajedno s klubom dogovorio se o raskidu saradnje, kako bi bez odštete prešao u Betis.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi