Smiješne pritužbe Xavija nakon poraza, Arteta mu brzo odgovorio

Više od prijateljske utakmice

Smiješne pritužbe Xavija nakon poraza, Arteta mu brzo odgovorio

Edmir Škorić

Barcelona se sa nekoliko evropskih velikana nalazi na američkoj turneji, te je u sklopu iste odmjerila snage sa Arsenalom, koji je na kraju slavio sa 5:3.

Barca je planirala odigrati u SAD-u četiri prijateljske utakmice. Prva od njih, protiv Juventusa, odgođena je zbog viroze koja je pogodila katalonske igrače, a u drugoj je sinoć odmjerila snage s Arsenalom i doživjela je poraz.

Navijači okupljeni na stadionu u Los Angelesu vidjeli su vrlo dobru predstavu. Tim više kad se uzme u obzir da je to bila samo prijateljska utakmica. Postignuto je čak osam golova.

Xavi je, međutim, zamjerio viceprvaku Engleske zbog inteniziteta startova. Cijenio je igru protivnika i zaključio da su bili bolja ekipa, no po njemu je utakmica bila pre...napeta za prijateljski meč.

"Jako sam iznenađen kvalitetom ove utakmice . Nije to bilo normalno za prijateljsku utakmicu. Bilo je puno taktičkih prekršaja... više je izgledalo kao utakmica Lige prvaka. Glavni razlog našeg neuspjeha bila je razlika u intenzitetu i fizikalnosti. Njima je to bila peta utakmica i vidjelo se da su u drugoj fazi priprema", rekao je Xavi.

Oglasi

Trener Arsenala Mikel Arteta se brzo oglasio i svom sunarodnjaku odgovorio.

“Nogomet pripada igračima i oni se vole takmičiti. Igramo za 70.000 navijača na tribinama i očito je da želimo pobjedu. Ne ovisi o nama. Možemo imati svoje ideje, ali kada je lopta u igri, oni zabijaju, prave prekršaje, tempo se mijenja. Takve se stvari događaju. Ovdje smo da se pripremamo i takmičimo", rekao je Arteta.

Sljedeću utakmicu Barcelona igra u subotu, 29. jula. Bit će to utakmica protiv Real Madrida. Arsenal će se 2. avgusta susresti s AS Monacom.

Barcelona je osvojila naslov u Španiji pod vodstvom Xavija prošle sezone, dok je Artetin Arsenal dugo bio u vodstvu, ali na kraju ipak titulu predao Manchester Cityju. No, sigurno je da će s dovedenim pojačanjima ovog ljeta Topnici krenuti i naredne sezone u izazov osvajanja naslova engleskog prvaka. 

Titulu navijači Arsenala dugo čekaju i vjeruju da će ona pod vodstvom Artete doći prije ili kasnije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi