Ferguson priznao da je htio dovesti Tottija u Manchester United, a dobio odgovor koji ga je šokirao

Slali Romi ponudu za njega

Ferguson priznao da je htio dovesti Tottija u Manchester United, a dobio odgovor koji ga je šokirao

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson za mnoge je jedan od najboljih trenera svih vremena jer je s dosta uspjeha vodio Manchester United.

Ferguson je više od 20 godina proveo na klupi Crvenih đavola s kojima je uspio da osvoji sve što se moglo osvojiti. Na ljeto 2013. godine odlučio je da ode u penziju i tada je krenuo pad Crvenih đavola.

United već sezonama pokušava da se vrati na nivo na kojem je bio u Fergusonovoj eri, ali im to teško ide. Klub je promijenio nekoliko trenira od odlaska Fergusona, no rezultati nisu ni približni.

Legendarni trener prati utakmice Manchester Uniteda i u klubu ima funkciju kao jedan od savjetnika, a navijači bi sigurno najviše voljeli kada bi se on vratio na trenersku klupu.

Tokom svog mandata na klupi Uniteda Ferguson je imao mnoštvo sjajnih poteza, ali znao je i da donese pogrešku odluku kada su u pitanju transferi. Znao je napraviti promašaj u dovođenju nekih igrača, ali i "fulati" kada je neke fudbaler otpisao, a kasnije su postale zvijezde.

Manchester United sutra igra prvi meč polufinala Evropske lige protiv Rome, Ferguson se pred ovu utakmice prisjetio kako je prije više od deset godina na Old Trafford pokušao dovesti legendu rimskog kluba Francesca Tottija.

Oglasi

Škotski stručnjak je htio da Totti bude pojačanje Uniteda i još jedna od zvijezda u njegovoj ekipi, ali je bio itekako iznenađen kada mu je kapiten Rome poručio da ne želi da dođe u engleski klub.

"Sviđao mi se kao fudbaler i pokazao sam želju da ga dovedem i da on bude dio naše ekipe. Taj interes smo zvanično pokazali ponudom Romi, ali i Tottiju. Ipak, on nam je odmah u startu pokazao da ne želi da napušta Romu i da od transfera nema ništa", kaže Ferguson i dodaje.

"Nevjerovatno je koliko je bio vezan za svoj grad i klub. Njegov CV je jasan tada, a to je da Totti cijeli svoju karijeru provede noseći samo dres Rome. Bio sam šokiran kada nas je odbio i mislio sam da ćemo ga uspjeti dovesti bez problema. Ali, kasnije sam shvatio koliko voli Romu i Rim".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Totti je na kraju to i ostvario jer je igrao samo za Romu, a svoju karijeru završio je na ljeto 2017. godine. Odigrao je 785 mečeva za Romu, zabio je 307 golova i upisao još 184 asistencije.

S Romom je osvojio jedan Scudetto, dva Kupa Italije i dva Superkupa ove zemlje. Također, 2006. godine je postao prvak svijeta s reprezentacijom Italije. Ostat će upamćen kao jedan od rijetkih fudbalera koji je zbog voljenog kluba odbio transfere u Real Madrid i Manchester United.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Zaniolo ide Tottijevim stopama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti