Ono što je Džeko danas doživio u Rimu nije ni kada je došao!

Nerealne scene

Ono što je Džeko danas doživio u Rimu nije ni kada je došao!

Admin Čaušević

Za ono što se danas dešavalo u Rimu s punim se pravom može reći da je nerealno, pogotovo jer još uvijek traje pandemija koronavirusa.

Roma, iako već dugi niz godina bez trojeva, ima nevjerovatno lojalne navijače. To se vidjelo i prilikom ispraćaja ekipe za Manchester.

Vučica će u polufinalu Europa lige gostovati Manchester Unitedu na Old Traffordu, a Edin Džeko i saigrači su imali zaista fascinantan ispraćaj.

Ispred trening kampa Trigorija se okupilo nekoliko hiljada navijača koji su na različite načine dali podršku prvotimcima Rome. Bilo je zastava, baklji, aplauza, skandiranja.

💛🔥❤️ Now 𝑻𝑯𝑨𝑻 is a send-off! 😳 🟡🔴 𝑭𝑶𝑹𝒁𝑨 𝑹𝑶𝑴𝑨 🔴🟡

Posted by AS Roma on Wednesday, April 28, 2021

Prizori ispred ulaza u kamp i pogledi iz autobusa djeluju fantastično, barem za one koji su željni navijanja kojeg na stadionima u Italiji nema već duže od godinu zbog koronaviruza.

Oglasi

Ovakva euforija među navijačima Rome nije vladala odavno, posljednji put nešto slično zabilježeno je još kada je Džeko stigao u klub 2015. godine.

Popularni Dijamant će biti možda i najveća uzdanica Roma na Old Traffordu jer je dok je bio član Cityja i Wolfsburga Crvenim đavolima zabio sedam golova, pet njih je stiglo na popularnom Teatru Snova.

"Nikada neću zaboraviti prvi gol na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, to je bio prvi gol na utakmicu, ali i prvi moj gol u Ligi prvaka i na nekom velikom stadionu. To je jedan od mojih najdražih golova. Hasebe je centrirao s lijeve strane, a ja sam bio na drugoj stativi. Ispred mene je bio Evra i uspio sam skočiti više od njega i zabiti gol", rekao je Džeko.

Upravo je i lijevi bek Uniteda, Alex Telles kao najveću opasnost po gol svog tima izdvojio kapitena bh. reprezentacije koji bi trebao sutra biti starter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da je Roma kvalitetna ekipa sa izvrsnim igračima poput Džeke, kvalitetnog napadača, koji zna 'zabiti'. On je stalna opasnost za protivničke ekipe, pa moramo biti koncentrisani, ali mislim da naša odbrana mozer odgovoriti na najbolji način", rekao je Telles.

Podsjećanja radi, u drugom polufinalnom paru Europa lige sastat će se Villareal i Arsenal. Revanši su na programu u četvrtak, 6. maja. Finale je u Gnadsku, 26. maja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir.D
ja sam se najezio. Ja neznam kako onda ovi igraci mogu izaci na teren i ne dati 100% pa ja bi pogino na terenu . Idemo Dzeko sutra jako .
4 0
MethodMan
Polufinale Lige prvaka i Europa lige s Romom to nikad niko nije ostvario
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi