Južnoamerički novinar objavio da je za ljeto osigurano veliko pojačanje Liverpoola

Redsi pojačali vezni red

Južnoamerički novinar objavio da je za ljeto osigurano veliko pojačanje Liverpoola

Edmir Škorić

Liverpool je danas izvukao remi protiv Aston Ville i dok je utakmica trajala, čini se da su možda potpisali svoje prvo ljetno pojačanje.

Redsi prate brojne veznjake uoči ljeta. Jedan od njih je Alexis Mac Allister iz Brightona, koji je bio izvrstan cijele sezone za Galebove, a istakao se i nastupima u dresu Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Posljednjih se sedmica sve više priča da se približava prelasku na Anfield, a prema južnoameričkom novinaru Gastonu Edulu, čini se da su stvari sada bliže nego ikada.

Edul, koji radi za TYC Sports, bio je upozant s brojnim pričama o transferima južnoameričkih igrača. Na svom Twitteru je objavio da će Mac Allister od ljeta biti igrač Liverpoola.

Iako još nije bilo potvrde o bilo kakvoj naknadi ili uslovima, Liverpool bi na kraju mogao platiti oko 70 miliona funti za potpis Maca Allistera.

Interes su pokazali i drugi klubovi, poput Chelseaja. No čini se da je Liverpool taj koji je pobijedio u utrci za Mac Allistera.

Oglasi

Vezni red je nešto s čim se Jurgen Klopp najviše borio prošle sezone i često je imao izostanke. S obzirom i na neke rastanke, bilo je jasno da će dovesti jednog ili više centralnih veznjaka i eto očigledno smo dobili prvo Nijemčevo veliko pojačanje za narednu sezonu.

Prije nekoliko dana Liverpool je obznanio da je završena saradnja sa Robertom Firminom, Jamesom Milnerom, Nabyjem Keitom i Alexom Oxladeom-Chamberlainom. Izuzev Firmina, svi su veznjaci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo je Firmino zabio za 1:1 danas protiv Ville na Anfieldu, ali kolo prije kraja Redsi skoro da više nemaju šansu da se domognu grupne faze Lige prvaka. United ima tri boda više, ali i utakmicu manje od Liverpoola.

Bila je ovo teška sezona za Kloppovu ekipu, koja će morati da se zadovolji nastupima u Evropskoj ligi, ali potrebne su mnoge promjene tokom ljetnih mjeseci ako klub namjerava da se vrati u sami vrh engleskog nogometa i da bude konkurentan za titulu kao do prije dvije godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije