Dva brata o istom maštala - Jedan igrao u Rijeci i nastupa za Cadiz, drugi je legenda Real Madrida

Priča o braći Fernandez

Dva brata o istom maštala - Jedan igrao u Rijeci i nastupa za Cadiz, drugi je legenda Real Madrida

Edmir Škorić

Nakon utakmice Cadiz - Real Madrid (0:2) u subotu je nastala jedna jako interesantna fotografija dvojice rivala.

Po završetku utakmice na stadionu u Cadizu, domaći nogometaš Alex uslikan je s leđa pokraj zvijezde Real Madrida, Nacha. Vodili su jedan opušten razgovor, ali takvih razgovora vodili su barme na hiljade u prošlosti. Pa ipak, govorimo o braći.

Svoj prvi međusobni meč odigrali su prije dvije godine. Uoči tog duela, veznjak Cadiza govorio je o susretu sa bratom Nachom.

"Ovo će biti važna utakmica za našu porodicu. Naravno da će biti neobično igrati protiv njega (Nacha op.a), ali ja se tome radujem. Kasnije ćemo sjesti i razgovarati", rekao je tada Alex, koji je i skoro tri godine kasnije imao priliku da ugosti svog brata, a da se na kraju ispričaju unatoč porazu njegovog tima od Reala 0:2.

"Kada se nađemo na terenu na suprotnim stranama, znali smo uvijek da morami biti profesionalni. Znao sam da bi me on, ako bude potrebe, čak i udario. Svako od nas želi pobijediti, a on je naravno u prednosti jer igra za Real Madrid", kazao je kroz smijeh.

Zajedno su počeli u Real Madridu, ali Alex je morao dalje, a Nacho ostao i postao legenda kraljevskog tima

Svi u porodici navijaju za Real Madrid, ali kako objašnjava Alex, postoje neki koji se naginju andaluzijskim žutim.

Oglasi

"Nachovi sinovi vole Madrid i Cadiz. Oni su malo stariji od moje djece i vole pratiti i tatine i moje utakmice . Najvažnije je da kad odrastu, osjećaju se ponosno i mogu se poistovjetiti s vrijednostima svakog kluba".

Alex se nada da će se jednog dana ponovo igrati sa svojim starijim bratom.

“Taj trenutak će doći. Siguran sam da bismo to voljeli učiniti - i siguran sam da će se to dogoditi - ali još nismo na toj tački", dodao je.

I Alex i Nacho rođeni su u Madridu. Alex ima30 godina, te je u prošlosti upisao jedan nastup za prvi tim Reala, a igrao je još za Espanyol, Elche, Reading... Interesantno da je čak bio i u hrvatskom prvoligašu Rijeci gdje je na posudbi u devet nastupa postigao dva gola u sezoni 2014/15.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tri godine stariji Nacho imao je mnogo zapaženiju i uspješniju karijeru. Kompletnu je proveo u Real Madridu sa kojim je osvojio sve moguće trofeje, a ima i 23 nastupa za reprezentaciju Španije te jedan pogodak.

Nacho Fernandez ove sezone želi s Realom do novog trofeja u Ligi prvaka, dok je skoro i izvjesno da će ligaški trofej u ruke Barceloni koja ima ogromnu prednost nad svojim ljutim rivalom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Laž!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije